Ana SayfaDünyaİran: ABD ile çatışma çıkarsa petrol fiyatı 100 doları aşar

İran: ABD ile çatışma çıkarsa petrol fiyatı 100 doları aşar

HABER MERKEZİ – ABD-İran gerginliği sürerken, Tahran’dan “Körfezde çekilen ilk tetik petrol fiyatlarını 100 doların üzerine çıkarır” açıklaması geldi.

ABD ve İran arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Tahran, iki ülkenin çatışmaya girmesi durumunda petrol fiyatlarının 100 doları aşacağı uyarısında bulundu.

euronews’in aktardığına göre İran dini lideri Ayetullah Ali Hameney’in askeri başdanışmanı Yahya Rahim Safevi yaptığı açıklamada, Körfez bölgesinde bulunan Amerikan savaş gemilerinin İran savunma sistemlerinin menzili içerisinde bulunduğu hatırlattı.

Bu bilgiyi Amerikan ordusunun da bildiğini söyleyen Safevi, “İran Körfezi’nde çekilen ilk tetik, petrol fiyatlarını 100 doların üzerine çıkarır. Bu Amerika, Avrupa’nın yanı sıra Japonya ve Güney Kore gibi ABD müttefikleri için altında kalkılamaz olacaktır.” dedi.

Ruhani’den ‘müzakere’ şartı

Diğer yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, baskı sonucu müzakere yapmayacaklarını, ancak Washington’un kendilerine saygı göstermesi durumunda konuşabileceklerini söyledi.

Fars Haber Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre Ruhani, “Karşı taraf müzakere masasına saygılı bir şekilde oturur ve uluslararası kurallara uyarsa biz de mantık çerçevesinde konuşmaya katılırız, müzakere emri verirse değil” şeklinde konuştu.

Ne oluyor?

ABD ve İran arasındaki anlaşmazlık, geçtiğimiz yıl Amerikan Başkanı Donald Trump’ın nükleer sözleşmeden ayrılma kararını almasıyla başladı.

Tehran üzerine yaptırım uygulamalarını tekrar yürürlüğü koyan Washington, müttefiklerinden de yaptırıma uyarak İran’dan petrol alımını durdurmalarını istedi.

Geçtiğimiz haftalarda ABD’nin Körfez bölgesine savaş gemisi sevk etmesiyle gerginlikler askeri bir boyut kazandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mayıs'ta 242 üründen 97'sinin perakende fiyatı arttı
Sonraki Haber
Öykü Arin'e bu kez babasından ilik nakli gerçekleştiriliyor