Ana SayfaGüncelİstanbul Modern’den sinemada “fanatizm” seçkisi

İstanbul Modern’den sinemada “fanatizm” seçkisi

HABER MERKEZİ – İstanbul Modern Sinema, 20-30 Haziran tarihleri arasında medyanın davranış biçimlerini etkilediği ve hayranlık duyulan ile aradaki sınırların kalktığı günümüzde, komedi ile trajedi arasında gidip gelen, farklı hikâyelere odaklanan “fanatizm” temalı bir film programı sunacak.

İstanbul Modern Sinema, 20-30 Haziran tarihleri arasında sinemada “fanatizm” kavramına kafa yoran, farklı dönemlerden ve türlerden filmleri bir araya getirecek.

Programda, medyanın davranış biçimlerini etkilediği ve hayranlık duyulan ile aradaki sınırların kalktığı günümüzde, komedi ile trajedi arasında gidip gelen, farklı hikâyelere odaklanan “fanatizm” temalı filmler olacak.

Programın dikkat çeken filmlerinden bazıları şöyle:

  • Stanley Kubrick’in Cinnet (The Shining) filmindeki otelin oda numarasından adını alan Rodney Ascher imzalı belgesel 237 Numaralı Oda (Room 237),
  • Sundance Film Festivali’nin o yılki favori filmlerinden ve bebekken kaçırılan bir adamın tutkuyla bağlandığı televizyon şovunun hayatını nasıl dönüştürdüğünü izleyen Ayı Brigsby (Brigsby Bear, 2017),
  • Ken Loach’un alelade bir adamın tutkunu olduğu ünlü futbolcu ile ilişkisini sade ve sakin bir öyküyle anlatan Hayata Çalım At’ı (Looking For Eric, 2009)
  • Vuslat Saraçoğlu’nun Müslüm Gürses fanatizmini konu alan belgeseli Müslüm Baba’nın Evlatları (2013).
  • Etkinlik kapsamında ayrıca, İstanbul Modern’in “Yüzyıllık Aşk” sergisinde yer alan Türkan Şoray, Filiz Akın ve Yılmaz Güney hayranları üzerine çekilmiş Seyirci Fanatiktir! başlıklı kısa filmler yer alıyor.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
4 ilde HDP Gençlik Meclisi üyelerine yönelik ev baskınları
Sonraki Haber
Kadın Emeği Festivali 28 Haziran'da başlıyor