Ana SayfaToplumsal CinsiyetKezzaplı saldırıya maruz kalan Berfin Özek’in ilk ameliyatı yapıldı

Kezzaplı saldırıya maruz kalan Berfin Özek’in ilk ameliyatı yapıldı

HABER MERKEZİ – İskenderun’da bir erkek tarafından kezzaplı saldırıya maruz kalan Berfin Özek’in 12 saat süren ilk ameliyatı sona erdi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak’ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Çeltik tutuklanmış, kadınların örgütlediği kampanya sonucu Sağlık Bakanlığı Berfin’in tedavisini üstlendiğini açıklamıştı.


Kezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek’in tedavisi başladı: ‘Gücümü sizden alıyorum’


Berfin’in ilk ameliyatı Bodrum’daki özel bir hastanede yapıldı.

12 saat süren operasyonu gerçekleştiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, “Ameliyat iyi geçmeden biz operasyon odasından çıkmayız. Biz çıktıysak iyi geçmiştir” dedi.

Anestezinin etkisinden çıkan ve uyanan Berfin’in hastanedeki odasında gözetime alındığı belirtildi.

Berfin, bir buçuk yıllık süreçte 4 ameliyat daha geçirecek.

Prof. Dr. Mehmet Mutaf ilk ameliyatta, Berfin’in göz kapaklarındaki problemlerin giderildiğini ve ağız çevresindeki çekintiler ile şekil bozukluklarının düzeltildiğini ifade etti.

“Ayrıca, üst dudak ve burnun birbirine yapışması söz konusuydu. Burun delikleri kaybolmuştu bu problemleri çözdük. Olmayan burun deliği oluşturuldu. Burnundaki eğrilik düzeltildi ve bundan sonraki aşamada yüzün derisini değiştirmekte kullanacağımız yeni deriyi elde etmek için konulması gereken silikon aparatlar boyun ve yüz bölgesine yerleştirildi. Önümüzdeki 1,5 aylık süreçte, 3 günlük aralıklarla doku genişletme dediğimiz işlemi yapacağız. İnşallah 1,5 ay sonra da Befin’in ikinci ameliyata hazır olacağını düşünüyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akar, Shanahan mektubuna 13 gün sonra cevap gönderdi
Sonraki Haber
Berkin Elvan davası: Keşif raporuna göre 'kusur tespitinde yetersiz kalındı'