Ana SayfaToplumsal CinsiyetKezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek’in tedavisi başladı: ‘Gücümü sizden alıyorum’

Kezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek’in tedavisi başladı: ‘Gücümü sizden alıyorum’

HABER MERKEZİ – İskenderun’da bir erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek, tedavisinin başladığını belirterek, bu süreçte yanında tüm kadınlara teşekkür ederek, “Beni hayatta tutan sizlersiniz. Bana güç veren sizlersiniz. Yüzüm gülüyorsa, sırf siz varsınız diyedir. Gücümü sizden alıyorum” dedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak’ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Tutuklanan Çeltik hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Tedavi masrafları 390 bin TL olan Özek’in yüz nakli olması için kadınlar destek çağrılarında bulunurken, Sağlık Bakanlığı ise bu çağrılara olumlu yanıt vererek, Özek’in tedavisini üsleneceğini belirtmişti.

17 Haziran’da ameliyat olacak

İskenderun Kadın Platformu, kadınların desteği üzeri tedavisi başlayan Özek’in durumuna ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen İskenderun Şube binasında yapılan açıklamaya Özek ve kadınlar katıldı.

Burada konuşan İskenderun Kadın Platformu Üyesi Avukat Mehtap Sert, sanık Çeltik hakkında açılan davayı hatırlatarak, ilk duruşmanın 4 Temmuz’da yapılacağını söyledi.

Sert, Özek’in kontrollerinin 13 Haziran’da Bodrum’da yapılacağını ve 17 Haziran’da da ameliyat edileceğini açıkladı.

Kendileriyle dayanışma içerisinde olanlara teşekkür eden Sert, “Birlikte bir kadın mücadelesiyle Berfin’e geleceğe umut örmek için çalışmaya devam ediyoruz. Vardık, varız, var olacağız” dedi.

Ardından konuşan Özek ise kendisine destek olan herkese teşekkür etti ve şunları söyledi:

“Beni hayatta tutan sizlersiniz. Bana güç veren sizlersiniz. Yüzüm gülüyorsa, sırf siz varsınız diyedir. Gücümü sizden alıyorum. Sağlık Bakanlığı tüm masrafları karşıladığı için teşekkür ederim. Desteklerinizi bekliyorum. Bu süreçte yanımda olmanızı istiyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mayıs ayında erkekler en az 37 kadını öldürdü
Sonraki Haber
Dink Davası’nda 91'inci duruşma: Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler dinlenecek