Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: YSK İstanbul seçimlerini haksız yere iptal ettiğini itiraf etti

Kılıçdaroğlu: YSK İstanbul seçimlerini haksız yere iptal ettiğini itiraf etti

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, YSK’nin soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürlerinin görevlerine devam etmesi kararı için “Seçimlerin haksız yere iptal ettiğinin itirafı. Ekrem Bey’in rakibi YSK’dır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürlerinin görevlerine devam etmesi kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YSK’nin aldığı kararla İstanbul seçimlerini haksız yere iptal ettiğini itiraf ettiğini belirten CHP lideri, “Bir itiraf kararı bu. Ekrem Bey’in rakibi de artık Binali Bey değil, Ekrem Bey’in rakibi YSK” dedi.

Tuzla’da Marmara Bölgesi Manav Türkleri Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

“YSK, aldığı kararla İstanbul seçimlerini haksız yere iptal ettiğini aslında itiraf ediyor. Bir itiraf kararı bu. Daha önce de benzer pek çok şeyler söylendi. Ama YSK’nın aldığı bu karar, bir önceki kararın iptal kararının doğru olmadığını bir anlamda ifade etti.
“YSK’nın kararı bizim açımızdan bir anlam ifade etmiyor. Ekrem Bey’in rakibi de artık Binali Bey değil, Ekrem Bey’in rakibi YSK.
“İstanbullular inşallah bir haksızlığı giderirler, verdikleri oylarla YSK’nın artık hiçbir gerekçe üretemeyeceği bir çoğunluğa ulaşır ve dolayısıyla Ekrem başkan yeniden, seçilen başkan yeniden ikinci kez yenilenen seçimlerde gelir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur. Onun bütün amacı İstanbullulara hizmet etmek.
“Ve yine şunu da ifade edeyim bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu, sadece CHP’nin büyükşehir belediye başkanı değil, Ekrem İmamoğlu artık bu saatten sonra 16 milyon İstanbullunun büyükşehir belediye başkanıdır ve biz umuyoruz bozulan adalet terazisini İstanbullular düzeltecektir”.

YSK kararı

YSK sandık kurullarını yasaya aykırı olarak oluşturduğu gerekçesiyle soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürlerinin 23 Haziran’daki seçimlerde görevlerine devam etmesine karar verdi. Yani 31 Mart sonrası suçladığı kişilere yeniden görev verme kararı aldı.

AKP YSK’nin son kararına itiraz eti. Bayram sonrası YSK’nin itirazı karara bağlaması bekleniyor.


İstanbul seçimi: YSK kendi iptal gerekçesini iptal etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Seda Taşkın'a verilen beraat kararına itiraz
Sonraki Haber
İmamoğlu, Washington Post'a yazdı: Nasıl kazandım ve yeniden nasıl kazanacağım