Ana SayfaGüncelKoç Holding ile Soylu arasında ‘özel uçak’ polemiği

Koç Holding ile Soylu arasında ‘özel uçak’ polemiği

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun “Koç’un özel uçağı İmamoğlu’na tahsis edildi” iddiasına şirketten yalanlama geldi. Açıklamada iddialar için “iftira” denildi, Soylu’nun açıklamasının “talihsiz” olduğu vurgulandı. Bu açıklamaya Soylu ise “Sizin talihsizliklerinizi iyi biliriz. Bildiğimizi de bilirsiniz” sözleriyle yanıt verdi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Koç Holding arasına ‘özel uçak’ konusu ile başlayan polemik karşılıklı açıklamalarla sürdü.

Bakan Soylu, Koç Holding’in İmamoğlu’na özel uçak tahsis ettiği iddiasını gündeme getirerek, şirketi şu sözlerle hedef almıştı:

“Kusura bakmayın, ben bir şey görüyorum. Beni kim kınarsa kınasın. Gezi olaylarında otel tahsis edenler, Gezi olaylarında Taksim’deki otellerini tahsis edenler bugün uçaklarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında Deutsche Welle’yi tahsis edenler -Alman televizyonu- bugün televizyonlarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında BBC Türkçe’yi  -İngiliz televizyonu- tahsis edenler bugün televizyonlarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında Kandil’i harekete geçirenler bugün Kandil’i harekete geçiriyorlar.”

Bu açıklamaya yanıt veren şirket, Soylu’nun açıklamaları sonrası sosyal medyada dolanan haberler için “iftira” derken, bakanın açıklamalarını da “talihsiz” bulduğunu kaydetti.

Soylu ise Koç Holding’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından “Ben tıraşımı Yunanistan’da olmam Türkiye’de, Sultangazi Esentepe Mahallesi’nde, Kahtalı Mahmut Usta’da olurum. Sizin talihsizliklerinizi iyi biliriz. Bildiğimizi de bilirsiniz…” diyerek yanıt verdi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1137698856982986752


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Leyla Güven hastaneden taburcu edildi
Sonraki Haber
Soylu’ya ‘Akıllı ol’ diyen kişi konuştu, Valilik suç duyurusunda bulundu