Ana SayfaDünyaMSB: İdlib’de rejimin ‘kasıtlı’ saldırısında bir asker yaşamını yitirdi

MSB: İdlib’de rejimin ‘kasıtlı’ saldırısında bir asker yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de Türkiye’nin gözlem noktasına gerçekleştirilen saldırıda bir askerin yaşamını yitirdiğini, üç askerin de yaralandığını duyurdu.

Suriye’nin İdlib vilayetinden saldırı ve çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 13 Haziran’da İdlib’deki 10 numaralı gözlem noktasına saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Bu saldırıda üç asker yaralanmıştı.

Bakanlık tarafından 16 Haziran’da yapılan açıklamada da vilayette bulunan 9 numaralı gözlem noktasına saldırı düzenlendiği aktarılmıştı.

Dün yine bir açıklama yapan Savunma Bakanlığı, Suriye rejim güçlerinin 10 numaralı gözlem noktasına ‘kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları’ ile saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Açıklamaya göre bir asker yaşamını yitirdi, üç asker de yaralandı.

Yaralıların tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, “Saldırıyla ilgili olarak Rusya’nın Ankara Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığına çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş, saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağı iletilmiştir” denildi.

Twitter üzerinden bugün bir açıklama daha yapan MSB, saldırıları sonrası rejim güçlerinin mevzilerine karşılık verildiği belirtildi.

İdlib’de ne oluyor?

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib vilayeti, kuzeydoğudan Halep, güneyden Hama, batıdan da Lazkiye vilayetleriyle sınır. İdlib’in kuzeyi ise Suriye-Türkiye sınırı.

İdlib’de, geçtiğimiz haftalarda yeniden şiddetlenen çatışmaları sonlandırmak için Türkiye ile Rusya’nın arabuluculuğunda tam kapsamlı ateşkes sağlandığı bildirilmişti.

Ancak ateşkes gündemdeyken Rusya’nın önde gelen askeri-savunma blogu Voennoe obozrenie’de yayınlanan bir yazıda, askeri hareketliliğin devam ettiği ve gitgide sertleştiği belirtilmişti.

Söz konusu yazıda İdlib’in Suriye’deki iç savaşta etkin rol oynayan Rusya ve Türkiye’nin çıkarlarının kesişme yeri haline geldiği kaydedilmişti.

Yazıda, Türkiye’nin İdlib’de Suriye hükümetine karşı faaliyet gösteren gruplara “desteğini kesmek bir tarafa onları zayıflatmaya bile niyetli olmadığı” iddia edilmişti.

Yani özetle; “Rusya ve Türkiye sanki müttefiklermiş gibi İdlib’de ortak devriye bile çıkartıyorlar; ama aslında birbirine düşman tarafları destekliyorlar” denilmişti.


İdlib: “Türkiye ve Rusya müttefiklermiş gibi ama birbirine düşman tarafları destekliyorlar”

Şam yönetimi: Türkiye, Suriye’de ne yapmak istiyor?

Previous post
Elektriğe yüzde 15 zam
Next post
TSK'den Kortek'e hava saldırısı