Ana SayfaGüncelNusaybin davasında çocuklara 76’şar kez müebbet istemi

Nusaybin davasında çocuklara 76’şar kez müebbet istemi

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de, sokağa çıkma yasakları sırasında tahliye edildikten sonra tutuklanan 17 çocuğun yargılandığı davanın tefrik edilmesinin ardından yapılan duruşmalarda mütalaa açıklandı. Her bir çocuk hakkında 76’şar kez müebbet hapis cezası isteniyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde kentten tahliye edildikten sonra tutuklanan 17 çocuk hakkında açılan davanın 5 Nisan’da görülen duruşmasında, dosya hakkında tefrik kararı verilmişti.

Dosyaların ayrılması sonrası 17 çocuğun yargılandığı duruşmalar hafta başında Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı ayrı görülmeye başlandı.

Sona gelinen duruşmalarda mahkeme, iddia makamından mütalaa istedi.

İddia makamı, 17 çocuk hakkında daha önce hazırlanan 369 sayfalık iddianame kapsamında ceza verilmesini talep etti.

Savcı, ayrı ayrı suç işlediklerini öne sürdüğü her bir çocuk hakkında 76’şar kez müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Çocuklar hakkında isnat edilen suçlamalar ise şöyle: “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, basit yaralama, kamu malına zarar verme, tasarlayarak öldürme, yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme, mala zarar verme, devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma.”

İddia makamı ayrıca, yargılanan çocukların “suça sürüklenen çocuk” olduklarını belirterek, yasal mevzuatta yer alan indirimlerin yapılmasını da mahkemenin takdirine bıraktı.

Avukatlar, açıklanan mütalaa kapsamında çocuklara verilebilecek cezanın maksimum 18 yıla tekabül edeceğini ifade etti ve farklı tarihlerde görülecek duruşmalarda her bir çocuk için ayrı ayrı karar verileceğini aktardı.

Ne olmuştu?

Kentteki yasaklar sırasında 76 kişi tahliye edildikten sonra gözaltına alınmış ve 17’si çocuk 67 kişi 19 ayrı suçlama gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Tutuklanmanın üzerinden 19 ay geçtikten sonra 17 tutuklu çocuk, hazırlanan iddianame kapsamında ilk olarak hakim karşısına çıkarıldıkları mahkemede yaptıkları savunmada kendilerine yapılan işkenceleri anlatmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Siverek'te katliam: Tutuklananların sayısı beşe yükseldi
Sonraki Haber
İbrahim Layık Nusaybin'de toprağa verildi