Ana SayfaEkolojiNusaybin kırsalındaki orman yangını kontrol altına alındı

Nusaybin kırsalındaki orman yangını kontrol altına alındı

HABER MERKEZİ – Nusaybin kırsalındaki Ömeryan bölgesinde önceki gün başlayan çatışmalar sırasında çıktığı belirtilen orman yangını kontrol altına alındı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Ömeryan bölgesindeki Çalı Köyü (Kürtçe ismi Çalê) kırsalında önceki gün operasyona çıkan askerler ile PKK’liler arasında çıktığı belirtilen çatışmanın ardından başlayan hareketlilik devam ediyor.

Mezopotamya Ajansı, yaşanan çatışmanın ardından ormanlık alanda başladığını belirttiği yangının ise halen devam ettiğini aktardı.

Habere göre Koruköy, Akarsu, Eskimağara ve Yavruköy sınırlarına kadar yayıldığı bildirilen yangının söndürülmesi için bölgeye geçmek isteyen itfaiye ekiplerine ise ‘operasyon bölgesi’ olduğu gerekçesiyle izin verilmedi.

Kendi imkanlarıyla yangına müdahale eden bölge sakinleri ise askerlerin sadece yerleşim yerlerine yakın alevlere müdahale edilmesine izin verdiğini aktardı.

Bölge sakinleri, yerleşim yerlerinin tehdit altında olduğuna dikkat çekerek, bir an önce müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

“Kim eline ne alabiliyorsa alıp buraya gelmeli. Yüksek yerleri söndürmeye izin vermiyorlar, ancak en azından yerleşim yerlerine sıçramasını engelleyebiliriz. Gönüllülere burada çok ihtiyaç var.”

Bu çağrı üzerine Nusaybin’den yola çıkan yaklaşık 10 gönüllünün, köylüler ile birlikte yangına müdahale ettiği bildirildi.

Akşam saatlerine kadar devam çalışmalar sonucu yangının tamamen kontrol altına alındığı öğrenildi.

Yangın kontrol altına alınmış olsa da uzman ekiplerin soğutma çalışması yapmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Şu ana kadar 300 dönüm alanın zarar gördüğü bildirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna devam kararı
Sonraki Haber
“Dark”ın 2. sezonundan yeni tanıtım fragmanı