Ana SayfaGüncelOrtak yayın: Dündar moderatörlüğü istemedi, Yıldırım ‘üzüldüm’ dedi, Özdemir talip

Ortak yayın: Dündar moderatörlüğü istemedi, Yıldırım ‘üzüldüm’ dedi, Özdemir talip

HABER MERKEZİ – Binali Yıldırım, CHP’li rakibi Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştireceği ortak yayında moderatörlük için gazeteci Uğur Dündar’a çağrı yaptı ancak Dündar “Bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyorum, adaylar ve demokrasi zarar görür” diyerek bu çağrıya olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine Yıldırım “Umarım bu kararda ‘birilerinin’ baskısı etkili olmamıştır” dedi. Dündar bu yanıta tepki gösterdi. Tartışma sürerken moderatörlüğe gazeteci Cüneyt Özdemir de talip olduğunu açıkladı.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesi AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte televizyonda gerçekleştirmeyi planladığı tartışma programını kimin modere edeceği tartışılıyor.

Yıldırım moderatörlük için gazeteci Uğur Dündar’ın ismini anmıştı. Ancak Dündar moderatörlük yapmayacağını açıkladı.

“Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek birtakım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.”

Dündar’ın kararı üzerine Yıldırım “Uğur Bey’in kararına üzüldüm. ‘Adaylar ve demokrasi zarar görür’ diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım!” dedi.

Yıldırım’ın bu sözleri üzerine Dündar, ‘baskı yapıldığı ve o nedenle moderatörlükten vazgeçtiği’ yönündeki iddiaları yalanladı.

“Kararımın tek nedeni Türkiye’deki kutuplaşmadır. Ülkemiz acilen normalleşmelidir” diyen Dündar, şu tweet’i paylaştı:

Yapılması planlanan ortak yayında moderatörün kim olacağı hala tartışılırken, buna gazeteci Cüneyt Özdemir de talip oldu.

Özdemir, kendisine çağrı yapıldığı takdirde ‘tarihi zirveyi yönetmek istediğini’ söyledi.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimleri öncesi Yıldırım, CHP’nin adayı İmamoğlu ile birlikte televizyonda bir tartışma programına çıkmayı prensipte kabul ettiğini ve bunun için CHP ile temasa geçeceklerini açıklamıştı.

Yıldırım’ın ortak canlı yayında ‘sadece İstanbul’u konuşmayı’ şart koşarken, İmamoğlu da “Sadece İstanbul’u konuşacağız, başka ne konuşacağız ki” diyerek bu çağrıya olumlu yanıt vermişti.

Programın bayramdan sonra yapılacağının planlandığı duyurulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
EURO 2020 elemeleri: Kazanan ve kaybedenleriyle dünün sonuçları
Sonraki Haber
Henri Lefebvre’den Marksizm üzerine