Ana SayfaGüncelÖykü Arin’e babasından ilik nakli gerçekleştirildi, kesin sonuç 24 Haziran’da

Öykü Arin’e babasından ilik nakli gerçekleştirildi, kesin sonuç 24 Haziran’da

HABER MERKEZİ – Lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı’ya annesinden nakledilen yarı uyumlu iliğin uyum sağlamaması üzerine babasından kök hücre nakli gerçekleştirildi. Bu naklin yüzde 98,5 oranında tuttuğu ancak kesin sonucun 24 Haziran’da netleşeceği açıklandı.

Nadir görülen Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı konulan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya annesi Eylem Şen Yazıcı’dan nakledilen yarı uyumlu ilik nakli tutmayınca, bu kez babası Çağdaş Yazıcı’dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı.

Nakil sonrası Twitter üzerinden açıklama yapan Eylem Şen Yazıcı, Öykü Arin’e babasından nakledilen iliğin yüzde 98,5 oranında tutuğunu kaydetti.

“Öykü Arin’e babasından yapılan ilik naklinde ’kimerizm’ yüzde 98,5 geldi. Bu bilgi doğru fakat ilk nakilde de yüzde 98 tutmuş sonrasında geri düşmüştü. Durumu Pazartesi günü kesinleşecek. Pazartesinden sonra doktoru ile basına açıklama yapacağız.”

Bu nakil sürecinin üç aşamalı olarak gerçekleşeceği bilgisini paylaşan Şen Yazıcı sürece dair şunları ifade etti:

“Birinci aşama ilik naklinin tutması, bu konuda kesin bilgiyi pazartesi paylaşacağız. İkinci aşama ilik savaşı. Bu risk 6 ay boyunca, gelecek 2 yıl boyunca da yüksek ve gelecek 5 yıl boyunca da var. İlik savaşı hastalığın geri gelmesine neden olabiliyor. Üçüncü aşama ise iliğin geri gelme riski. Bu risk 5 yıl boyunca sürüyor.
İlik naklinin tutup tutmadığı bilgisini kesin olarak pazartesi vereceğiz. Fakat gelecek aylarda ve hatta yıllarda da kök hücre bağışı mücadelesi bizim birinci gündemimiz olacak. Bu nedenle hem Öykü Arin için hem de kök hücre nakli bekleyen en az 1700 hasta için, lösemi hastalarının ’Öykü’lerine umut olun! Donör olun! Ve asla ama asla vazgeçmeyin. Umutlarınız, dualarınız ve Sağlık Bakanlığının 100 bin numuneyi çalışması için desteğiniz bizimle olsun.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mülteci şair Jundî: Aşkı, Suriye'de enkazın altında bıraktım
Sonraki Haber
İran: Hava sahamıza giren ABD'nin insansız hava aracını düşürdük