Ana SayfaGüncelÖykü Arin’e bu kez babasından ilik nakli gerçekleştiriliyor

Öykü Arin’e bu kez babasından ilik nakli gerçekleştiriliyor

HABER MERKEZİ – Lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı’ya annesinden nakledilen yarı uyumlu iliğin uyum sağlamaması üzerine babasından kök hücre nakli gerçekleştiriliyor. Anne Yazıcı ise bir kez daha çağrı yapıyor: “İkincisi tutmazsa yabancı bir donörden başka şansı kalmıyor. Herkes üzerine düşeni artık yapmalı. Donör olun, umut olun.”

Nadir görülen Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı konulan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya annesi Eylem Şen Yazıcı’dan nakledilen yarı uyumlu ilik nakli tutmayınca, Öykü Arin için ikinci kez ilik nakli süreci başlatıldı.

Donörün bulunmadığı Öykü Arin’e bu kez babası Çağdaş Yazıcı’dan ilik nakli yapılacak.

İki gündür hastanede babadan alınan kök hücrelerin Öykü Arin’e nakil süreci gerçekleştiriliyor.

Eylem Şen Yazıcı, Öykü’nün kendisinden nakil olduğunu, önce yüzde 98’lerde uyum sağladığını ancak bu oranın gün geçtikçe düşerek naklin başarısız hale geldiğini ifade etti.

AA’nın aktardığına göre nakli gerçekleştiren ekipte yer alan Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Vedat Uygun ise iki gündür babadan kemik iliğinin toplandığını, bu sabah saatlerinden itibaren Öykü Arin’e iliğin nakledilme sürecinin başladığını dile getirdi.

Nakil işleminin akşam saatlerinde biteceğini aktaran Uygun, “Öykü Arin’in sağlık durumu iyi. Ciddi bir sıkıntısı yok. Naklin tutup tutmadığı en erken iki hafta, en geç bir ay içerisinde belli olacak” dedi.

Nakil sürecinin zorlu olduğunu anlatan anne Yazıcı ise bir kez daha çağrı yaptı: şunları kaydetti:

“Öykü Arin’in üçüncü nakil ihtiyacı olursa, ikincisi tutmazsa yabancı bir donörden başka şansı kalmıyor. Herkes üzerine düşeni artık yapmalı. Donör olun, umut olun. Yeterli düzeyde kök hücrenin bu sisteme girmesi gerekiyor. Türkiye’de 4 milyon kök hücre bağışçısının olmasını diliyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran: ABD ile çatışma çıkarsa petrol fiyatı 100 doları aşar
Sonraki Haber
Toplumcu şiirde lirizmin ustası: Ahmed Arif