Ana SayfaGüncelÖztrak: Artık seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı

Öztrak: Artık seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı

HABER MERKEZİ – Yenilenen İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin konuşan CHP Sözcüsü Öztrak, seçim sürecinin bittiğini belirterek, “Yapay gündemleri bırakıp ekonomiye dönme zamanı geldi” dedi.

Dün (23 Haziran) yenilenen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 741 bin 868, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 935 bin 453 oy aldı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

“Her şey çok güzel olacaktır”

“İstanbul’da da Türkiye’de de her şey çok güzel olacaktır” diyen Öztrak, seçim süreçleri nedeniyle bu yıl bütçenin üçe katlandığını söyledi:

“İstanbul seçimi artık geride kaldığına göre memleket yönetimini, aile şirket yönetimiyle karıştırma dönemi bitmiştir.
“Ekonominin sorumlusu benim dendi, bir yılda ekonominin geldiği durum ortada. Türkiye son 5 yıllık süreçte 8 ayda bir sandık başına gitmiş. Millet artık bu seçimlerle yoruldu. Genel Başkanımız krizden çıkmak için 13 maddeyi paylaştı. Yedi paket açıkladılar.  Dengelendik, dengeleniyoruz dediler, kriz teğet geçecek sandılar ama yanıldılar. TL, dolar karşısında yüzde 18 değer kaybetti.
 “Tek adam parti devletine geçip, parlamentoyu geriye ittikten sonra kriz derinleşti. Bütçe açığı üç katına çıktı ve bu tabloda fatura her zaman olduğu gibi vatandaşa çıktı.
“Artık seçim bitti, yapay gündemlerini bırakıp ülkenin gerçek gündemi ekonomiye dönmenin vakti geldi. Saray yönetimi silkelenip kendine gelmeli.
“Alınacak önlem ayakları yere basan bütüncül ve kapsamlı bir program olmalıdır. Bu şans, bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Demokrasi ve hukuk devleti güçlendirilmelidir. Saray, kaybettiği belediyelerde baskı oluşturmamalıdır.
“Sadece İstanbul’da değil, Türkiye’de her şeyin çok güzel olacağı günler mümkündür. Türkiye gerçekten seçimlerden yorulmuştur. Seçimsiz dört yıl önemli bir fırsattır. Herkes işine odaklanmalıdır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir'de Bahriye Üngeç'i öldüren erkeğin cezasında 'iyi hal' indirimi
Sonraki Haber
Gezi Davası: Beş isim savunma yaptı, AKP'li vekilden 'maddi kanıt yok' çıkışı