Ana SayfaGüncelRecep Hantaş’ın öldürülme anına ait görüntüler ortaya çıktı

Recep Hantaş’ın öldürülme anına ait görüntüler ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da polis tarafından vurularak öldürülen Recep Hantaş’ın ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, Hantaş’ın vurulduğu ana ait görüntüler ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark civarında, 14 Nisan Pazar günü sabah saatlerinde 20 yaşındaki Recep Hantaş polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmişti.

Hantaş’ın öldürülme anına ait görüntülere ise Mezopotamya Ajansı ulaştı.

Aydın Atay imzalı haberde, kamera kontrolü Emniyet Müdürlüğü’nde olan “Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri” kamerasına yansıyan ilk görüntü aktarılıyor.

Bu görüntülerde, Recep Hantaş’ın öldürülmeden birkaç dakika önce arkadaşı R.Y. ile birlikte Diyarbakır merkez Yenişehir Sümerpark’ta bir bankta oturması kamera kadrajına giriyor.

Görüntülerde, Hantaş ve R.Y.’nin mevsim şartlarına göre kalın giyindikleri görülüyor. R.Y.’nin montunda ait kapüşonu başına çektiği, yüzünün göründüğü, öldürülen Recep Hantaş’ın ise boyunluk olduğu tahmin edilen giysiyle yüzünün burun altını kapattığı, üstünü ise açıkta bıraktığı seçiliyor.

Hantaş’ın, oturduğu bankın önünde duran sol eldiveni alıp eline taktığı diğer eldiveni ise aldığı gibi arkadaşı R.Y.’yle birlikte mevcut kameranın görmediği daha karanlık bir noktaya geçtiği görülüyor.

Recep Hantaş ve R.Y.’nin daha karanlık ve kameranın görmediği noktaya geçmesinden kısa bir süre sonra ise polisler olay yerine intikal ediyor.

Polislerin ateşi arasında kalmış

Emniyet tarafından kontrol edilen kamera, polislerin olay yerine gelmesiyle dar açıdan çıkarak daha geniş bir kadrajda görüntü almaya başlıyor.

İki zırhlı araçla olay yerine gelen polislerden bazılarının elinde uzun namlulu silah var ve ellerindeki silahları atışa hazır hale getiriyor. Polisler önce Hantaş ve arkadaşının oturduğu banka yöneldiği görülüyor.

Bu sırada ise Hantaş’ın bir polisin kovalamasıyla söz konusu polislerin arasına düşmesi bir oluyor.

Recep Hantaş bir polisin kovalamasıyla bir yapının köşesinden dört polisin bulunduğu alana varmadan, resmi kıyafetli ve elinde uzun namlulu silah olan polis, ilk ateşini Hantaş’a doğru gerçekleştiriyor.

Mevcut kameranın görüntüsüne yansıyan ilk ateşten sonra Hantaş, park içerisinde bulunan bir yapının köşesinden dört polisin bulunduğu alana koşarak geliyor, ardından onu kovalayan polis de görünüyor.

Daha köşeden görünmeden yoğun ateş altında kalan Hantaş, çeşitli açılardan polislerin ateşine hedef oluyor. Polislerin açtıkları ateşlerin havaya, yere ve Hantaş’a doğru yaptığı görülüyor.

Karşısına çıktı, yönünü değiştirdi ve vuruldu

Hantaş, yoğun ateş altında kafes teliyle etrafı kapatılan spor sahası ile Sümerpark yerleşkesine ait bir bina arasından polis ekiplerinin olay yerine intikal ettiği ve araçlarını park ettiği ana caddeye yönelirken, karşıdan gelen Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis K.B.’nin uzun namlulu silahla yaptığı ateşe maruz kalıyor.

K.B.’nin ilk ateşiyle yönünü değiştiren Hantaş, telle çevrilmiş spor sahasının enine paralel bir şekilde ilerlerken K.B.’nin ateşinden sonra üçüncü adımda yere düşüyor.

Diğer polisler ateşi kesip Hantaş’ın başında toplanıyor. Daha sonra R.Y., bir polis eşliğinde Hantaş’ın vurulduğu yere getiriliyor.

Olay yeri inceleme ekibinin geldiği görülen görüntülerde, polis ekipleri, boş kovan ve mermi çekirdeklerini aramaya koyuluyor.

B.K.’nin atış pozisyonu otopsiye uygun

Habere göre ortaya çıkan görüntülerde, polis K.B.’nin atış yaparkenki pozisyonu ve onun ateşinden sonra Hantaş’ın birkaç adım attıktan sonra düşmesi, otopsi raporunu destekler nitelikte.

Hantaş’ın otopsi raporunda, sağ ense kökü yakınından giren merminin yukarı doğru çıkarak sol göz ve burun birleşimden çıktığı belirtilmişti.

Recep Hantaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada polis K.B., “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan dolayı tutuklanmıştı.


Recep Hantaş’ın öldürülüşü: Emniyetin görüntü çözümlerine göre de ‘ikaz’ yapılmamış

Diyarbakır’da Recep Hantaş’ın öldürülüşü: Aileden suç duyurusu, İHD’den açıklama

Recep Hantaş’ın öldürüldüğü anın tek tanığı: İkaz yapılmadı

Recep Hantaş’ın öldürülüşü: Bir polis tutuklandı, Valilik’ten açıklama

Diyarbakır’da polis bir kişiyi öldürüp ‘yanlışlıkla oldu’ dedi, aile inanmıyor: Tehdit edilmişti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Trans Misafir* Hanesi” 18 Haziran’da kapılarını açıyor
Sonraki Haber
Pentagon: Türkiye’den gelen F-35 pilotları artık Luke Hava Üssü'nde uçmuyor