Ana SayfaDünyaRuhani’den ABD’nin yaptırımlarına tepki: Utanmazca ve aptalca

Ruhani’den ABD’nin yaptırımlarına tepki: Utanmazca ve aptalca

HABER MERKEZİ – ABD’nin açıkladığı yeni yaptırımlara sert bir dille tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı Ruhani, atılan bu adımı “utanmazca ve aptalca” bulduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin ülkesine yönelik son yaptırım kararına tepki gösterdi.

Yaptırımlar aralarında İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in de bulunduğu üst düzey İranlı yetkilileri de kapsıyor.

Cumhurbaşkanı Ruhani, atılan bu adımı “utanmazca ve aptalca” olarak nitelendirdi.

ABD-İran gerilimi

ABD ile İran arasındaki gerginlik, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen yıl tek taraflı olarak nükleer anlaşmadan çekilmesi ve Tahran yönetimine yeni yaptırımlar getirmesiyle yeniden tırmanmıştı.

ABD, Umman Körfezi’nde geçen hafta iki petrol tankerine düzenlenen saldırıdan da İran’ı sorumlu tutuyor. İran ise saldırılarla ilişkisinin olmadığını belirtiyor.

Washington yönetimi, Umman Körfezi’ndeki tanker saldırılarının ardından Ortadoğu’ya ek bin asker gönderme kararı almıştı.

Ayrıca İran’ın RQ-4 Global Hawk tipi insansız hava aracını vurması nedeniyle bölgede gerilimi daha da artırmıştı.

Trump, İran’ın ülkesine ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ardından misillemede bulunmaya hazırlandıklarını ancak böyle bir saldırının 150 insanın ölümüne neden olacağını öğrendikten sonra, planlanan saldırıyı 10 dakika kala durdurduğunu belirtmişti.

Son olarak Amerikan basını ise Washington’ın Tahran’ın silah kontrol sistemlerine siber saldırı düzenlediğini öne sürmüştü.


Karınca, DW

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İBB Başkanı İmamoğlu mal varlığını açıkladı
Sonraki Haber
Kayyum kaldırmıştı: Diyarbakır trafiği yine iki dilli