Ana SayfaDünyaRusya’da yolsuzlukları araştıran gazeteci tutuklandı

Rusya’da yolsuzlukları araştıran gazeteci tutuklandı

HABER MERKEZİ – Moskova’da yerel yönetimdeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili araştırma yapan gazeteci Ivan Golunov tutuklandı.

Rusya’da bağımsız haber kurumu Meduza bünyesinde çalışan 36 yaşındaki gazeteci Ivan Golunov, Perşembe günü bir kaynağıyla temas kurmaya giderken polisler tarafından durduruldu.

Moskova’da yerel yönetimdeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili araştırma yapan Golunov’un sırt çantasından yasadışı uyuşturucu madde çıktığını belirten polis, gazeteciyi tutukladı.

Polis ayrıca, Golunov’un evinde yapılan aramadaysa daha fazla uyuşturucu madde ve tartı bulunduğunu açıkladı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Golunov, uyuşturucu satmaktan hüküm alması halinde 10 ila 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilir.

Gazeteci Golunov’un avukatı Dmitry Djulai, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, uyuşturucu maddelerin Golunov’un çantasına ve evine, tuzak kurmak için yerleştirildiğini söyledi.

Avukat Djulai, polisin Golunov’un bulunan uyuşturucuyla teması olup olmadığını göstermek için parmak izi almayı da reddettiğini belirtti.

Meduza’dan yapılan açıklamada ise Golunov’un Rusya’daki en önde gelen araştırmacı gazetecilerden olduğuna ve son dönemlerde tehdit edildiğine vurgu yapıldı.




Önceki Haber
S-400 krizi: ABD Türkiye’yi F-35 programından çıkarma sürecini başlattı
Sonraki Haber
Yıldırım: İmamoğlu ile tartışmayı stüdyoda yapalım