Ana SayfaGüncelSeçime 11 gün kala: İstanbul adaylarından açıklamalar

Seçime 11 gün kala: İstanbul adaylarından açıklamalar

HABER MERKEZİ – 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine sadece 11 gün kaldı. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Binali Yıldırım’ın bugün yaptığı açıklamalardan öne çıkanları derledik.

Ekrem İmamoğlu: 31 Mart öncesi vaatte bulunduk, geldik yaptık

‘Sivaslı İş İnsanları ve Sanayiciler Buluşması’na katılan Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’daki seçimin Türkiye’nin demokrasi yolculuğuna yapılan haksız müdahaleyi tekrar düzeltme seçimi olduğunu söyledi.

“31 Mart’ta kazanılmış ve sonucu belli olmuş bir seçimin yenilenen haline vatandaşın bu yönüyle iradesini koyacağı bir seçim olacaktır.
Yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek, aynı zamanda demokrasi mücadelesine İstanbul halkı katkı sunarak, bir avuç insanın Türkiye’nin demokrasi sürecine zarar vermesini engellemiş olacak.”

İstanbul’un şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde yöneteceğini vurgulayan İmamoğlu, “Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi, partizanlık duygularının içine gömülmüş, partizanlığın da ötesinde yakın akraba, eş dost ilişkisiyle yönetilir hale gelmiştir” ifadesini kullandı.

31 Mart öncesi söylemlerinden kopya çekildiğini de belirten CHP’li İmamoğlu, şunları söyledi:

“Beni şaşırtan açıklamalar var. 2004’ten beri AK Parti iktidarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesini yöneten kişilersiniz. ‘Baktık, inceledik 800 mahallede hiç kreş yok’ diyorlar.
15 yıldır siz yöneteceksiniz, ‘Gelir gelmez yapacağız’ diyeceksiniz. Neredeydiniz, nereye geliyorsunuz? Yöneten irade, vaatte bulunmaz, yapar. Biz 31 Mart öncesi vaatte bulunduk, geldik 18 günde çatır çatır yaptık kardeşim.”

Daha sonra Maltepe Meydanı’nda halk buluşmasına katılan İmamoğlu, “İstanbul’da yaşamı kolaylaştıran çözümler” kapsamında yapacaklarına dair bilgiler verdi, 16 milyona hizmet edeceğini vurguladı.

“Bu kardeşiniz seçildikten sonra milletine hizmet ederken herkese aynı gözle bakacak. Bu şehrin tüm sorunlarına ve çözümlerine hakimiz. İstanbul’un gelmiş geçmiş en başarılı, en demokrat belediye başkanı olacağım.”

Binali Yıldırım: Belediye başkanının görevi herkesin sorunlarıyla hemhal olmaktır

İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetimiyle bir araya gelen Binali Yıldırım, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Belediye başkanının görevi şehirde yaşayan herkesin sorunlarıyla hemhal olmaktır. Biz de inşallah bu şekilde yapacağız” dedi.

“İstanbul halkı 23 Haziran’da yapılacak seçimlerde şahsımızdan taraf kararını verirse 16-17 yıllık tecrübemizle Türkiye’nin her tarafına yaptığımız hizmetlerin çok daha fazlasını, en güzel yıllarını geçirdiğimiz İstanbul’da yapacağız.
Tabii ki belediye başkanının görevi şehirde yaşayan herkesin, gençlisi-yaşlısı, emeklisi-çalışanı, engellisi-engelsizi bütün kesimlerin, azınlıklar da dahil olmak üzere sorunlarıyla hemhal olmaktır. Sorunları torunlara bırakmadan, çözerek yol almaktır. Biz de inşallah bu şekilde yapacağız.”

AKP’li Yıldırım, neleri yapabileceklerinin görülmesi için geçmişte yaptıklarına bakılmasının yeterli olacağını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasankeyf’te gözaltına alınanlar serbest, valilikten Ilısu Barajı açıklaması
Sonraki Haber
Rusya'da araştırmacı gazeteci serbest ama onunla dayanışan 400 kişi gözaltında