Ana SayfaGüncelSiverek’te katliam: Tutuklananların sayısı beşe yükseldi

Siverek’te katliam: Tutuklananların sayısı beşe yükseldi

HABER MERKEZİ – Urfa Siverek’te ‘arazi anlaşmazlığı’ndan kaynaklı olduğu iddia edilen silahlı saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında eski AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşi Bülent İzol ve önceki gün tutuklanan Cihan İzol’un oğlu Ferman İzol da tutuklandı.

Urfa’nın Siverek ilçesinde, 15 Haziran’da İzol Aşireti mensupları arasında ‘arazi anlaşmazlığı’ yüzünden çıkığı iddia edilen olaylarda altı kişi yaşamını yitirmiş, beş kişi yaralanmıştı.

AKP’nin eski milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşlerinin de yer aldığı saldırıda, Hakkı İzol ile eşi Zozan İzol, Meral İzol ve Musa Serhat İzol yaşamını yitirmişti.

Rıdvan Buluş ve Serdar Delen isimli yurttaşlar da olan bitenle ilgileri olmadığı halde olay sonrası bölgeyi terk eden saldırganların otomobilinin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Katliamdan sonra gözaltına alınan eski milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşi Cihan İzol ile yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol önceki gün tutuklanmıştı.

Tutuklananların sayısı beşe yükseldi

Olaya dair gözaltına alınan eski milletvekilinin diğer kardeşi Bülent İzol ve önceki gün tutuklanan Cihan İzol’un oğlu Ferman İzol da çıkarıldıkları Siverek Adliyesi’nde “Adam öldürme ve teşebbüs etme” suçlamasıyla tutuklandı.

Gözaltındaki eski AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un diğer kardeşi Cemal İzol’un da tedavisinin sürdüğü ve tedavisi tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

Öte yandan beş kişinin tutuklandığı soruşturmaya ilişkin “gizlilik” kararı alındığı öğrenildi.


Siverek’te katliam: Ne oldu?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fas açıklarında mültecileri taşıyan bot battı: 22 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Nusaybin davasında çocuklara 76’şar kez müebbet istemi