Ana SayfaGüncelSiverek’teki katliamı kaydeden Dilan İzol: Hala tehdit ediliyoruz

Siverek’teki katliamı kaydeden Dilan İzol: Hala tehdit ediliyoruz

HABER MERKEZİ – Siverek’te ailesi dahil altı kişinin öldürülüşünü kameraya çeken Dilan İzol, yaşadıklarını anlattı. Olayın sorumlusunun AKP’li eski vekil Zülfikar İzol olduğunu savunan Dilan İzol, “Biz daha hastanedeyken haber gönderdiler, ‘O cenazeler bu köye girmeyecek’ dediler. Mezar başında dua bile edemedik, yas tutamadık. Bunlar yaşandıktan sonra bile tehdit edildik” dedi.

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran’da ‘arazi anlaşmazlığı’ sonucu yaşandığı öne sürülen ve altı kişinin yaşamını yitirdiği katliam gibi saldırıyı kamerayla kayıt altına alan  Dilan İzol açıklamalarda bulundu.

Ailesinin öldürülüşünü kaydeden Dilan İzol’un, olayın geçmişini yeniden hatırlatarak, euronews’e anlattıkları şöyle:

“Tehdit edilmeye devam ediliyoruz”

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Dilan İzol, katliamın baş sorumlusunun eski AKP Milletvekili Zülfikat İzol olduğunu söylüyor.

“Bu katliam Zülfikar İzol’un talimatıyla yapıldı. O olmadan hiçbir şey yapamazlar” iddiasında bulunuyor.

Dilan İzol, “Bunlar karanlık insanlar, bunlar silahlı eşkıyalar, bunlar eli silahlı çete, bunlar insanları soyup soğana çeviren, toprağından, evinden, barkından eden eşkıyalar. Bu bir kan davası değil. Herkes duysun sesimizi, bu bir kan davası değil” diye belirtiyor.

Bu cinayetin son olmasını dileyen ve faillerin cezalandırmasını isteyen Dilan İzol, “Bu katliamı yapan insanların tutuklanması, ömür boyu hapiste çürümesini istiyoruz. Bunlar cezasız kaldığı sürece başkaları da bundan cesaret alıp aynı suçu işleyecekler” diyor.

Devlete çağrıda bulunan ve güvenliklerinin sağlanmasını isteyen Dilan İzol, “Biz başka kimden hak, hukuk isteyebiliriz? Başka kimden adalet isteyebiliriz?” diye sorarken, tüm siyasi partileri çağrıda bulunmaya davet ediyor.

Dilan İzol cenazelerini gece defnettiklerini ve tehditlerin sürdüğünü de vurguluyor: “Biz daha hastanedeyken haber gönderdiler, ‘O cenazeler bu köye girmeyecek’ dediler. Mezar başında dua bile edemedik, yas tutamadık. Bunlar yaşandıktan sonra bile tehdit edildik.”

Beş kişi tutuklu, soruşturmada ‘gizlilik’ var

Saldırıdan sonra gözaltına alınan AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşi Cihan İzol ve yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol üç gün önce tutuklanmıştı.

Saldırıya dair gözaltına alınan eski vekilin diğer kardeşi Bülent İzol ve tutuklanan Cihan İzol’un oğlu Ferman İzol da çıkarıldıkları Siverek Adliyesi’nde “Adam öldürme ve teşebbüs etme” dün tutuklandı.

Gözaltındaki eski vekilin diğer kardeşi Cemal İzol’un tedavisinin sürdüğü ve tedavisi tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılacağı belirtiliyor.

Beş kişinin tutuklu, bir kişinin gözaltına altında olduğu soruşturmaya ilişkin “gizlilik” kararı verildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
S-400 krizi: ABD, “Türkiye'ye ekonomik yaptırımlar uygun” dedi
Sonraki Haber
Ezgi'li bir gidişe dair – Xane Anuş