Ana SayfaGüncelSözcü gazetesi davasında karar 4 Eylül’de

Sözcü gazetesi davasında karar 4 Eylül’de

HABER MERKEZİ – Sözcü gazetesinin yazar ve çalışanlarının yargılandığı dava ertelendi. 4 Eylül’de yapılacak duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile yazar ve çalışanları hakkında açılan davanın bugünkü duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan gazete yazarlarından Emin Çölaşan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, diğer sanıklar ise duruşmada hazır bulundu.

Bülent Tezcan, Muharrem Erkek’in de aralarında bulunduğu bazı CHP’li milletvekilleri ile CHP eski milletvekilleri Muharrem İnce ve Barış Yarkadaş’la birlikte gazete yazarlarından Uğur Dündar da duruşmayı izledi.

Duruşmada son savunmasını yapan Emin Çölaşan, hakkında ileri sürülen iddiaları reddetti ve beraatını talep etti.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da 43 yıllık gazeteci olduğunu belirterek, herhangi bir örgütle ilişkisinin bulunmadığını söyleyerek beraatını istedi.

Yargılanan diğer sanıklar ise gazetecilik yapmanın suç sayılamayacağını belirtti.

Duruşma, bazı sanıkların avukatlarının savunma yapmak için ek süre istemeleri nedeniyle, 4 Eylül’e ertelendi.

Bir sonraki duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

Ne olmuştu?

18 Nisan’da yapılan bir önceki duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı.

Savcı, sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve Yonca Yücekaleli’nin “FETÖ/PDY’nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep etmişti.

Sanık Mediha Olgun hakkında ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması da talep edilmişti. Savunması alınamayan sanık Burak Akbay’ın dosyasının ise ayrılması istenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaştı
Sonraki Haber
Reis Boz'u tehdit edenler hakkında suç duyurusu