Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet’in avukatları: Sanıklar ofiste kalarak delil karattı

Şule Çet’in avukatları: Sanıklar ofiste kalarak delil karattı

HABER MERKEZİ – Cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen dava kapsamında Şule’nin avukatı, sanıkların güvenlik kamerası saatine göre olayın ardından 18 dakika ofiste kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını belirtti. Mahkeme heyetinin talebi üzerine plaza yönetimi ise güvenlik kamerası saatinin 10-11 dakika ileride olduğunu ileri sürdü.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Şule’nin ölümüne ilişkin süren dava kapsamında avukatları, güvenlik görevlilerinin ifadeleri doğrultusunda olay saatinin 03.50 olduğunu, kamera saatine göre 04.08’de ofisten çıktıkları görünen sanıklar Aksu ve Berk Akand’ın 18 dakika içeride kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını ifade etti.

Sanıklardan Çağatay Aksu’nun avukatı Levent Erkmen ise, mahkemeye verdiği dilekçede, müvekkilinin içeride 18 dakika kalmadığını, olayın hemen ardından ofisten çıktığını beyan ettiğini, sanıkların olayın ardından telefon görüşmelerini belirleyen HTS kayıtlarındaki saatlerle, güvenlik kamerası saati arasında çelişki bulunduğunu belirterek, güvenlik kamerası saatlerinin doğru olup olmadığının tespitini talep etti.

DHA’nın haberine göre mahkeme sanık avukatı Levent Erkmen’in talebi üzerine, sanıklar Aksu ve Akand’ı plazaya girerken, olayın ardından ofisten çıkarken görüntüleyen güvenlik kamera saatlerinin doğru olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

Mahkemenin talebi üzerine yönetim, plazadaki güvenlik kamera saatlerinin 10-11 dakika ileride olduğu ileri sürdü.

Plaza yönetiminin mahkemeye gönderdiği cevap yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Yönetimimize sorduğunuz kamera saatlerinin olay anında 10-11 dakika ileri olduğunu, kamera sistemlerinin takılmasından sonra herhangi bir saat ayarı yapılmadığını ve mevcut durumda 10-11 dakikalık kamera saatinin ileri olduğu durumunun devam ettiğini arz ederiz.”

Avukat Erkmen’in iddiasına göre ise mahkemeye gelen bilgi ışığında sanıkların olaydan sonra ofiste kaldıkları süre 5-6 dakika.

Ne olmuştu?

Şule Çet’in şüpheli ölümünün ardından tutuklanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sanıkların yargılandıkları davanın ikinci duruşması 15 Mayıs’ta görülmüştü.

Şule’nin adli tıp raporunda, intihar bulgusuna rastlanmadığı belirtilerek “Çet’in boynunda kırık var. Bu, canlıyken saldırıda meydana gelmiş de olabilir” denilmişti.

Şule’nin ölümüne dair üçüncü duruşma ise 10 Temmuz’da yapılacak.


1 yıl oldu: Adım adım gerçeklere ulaşılıyor, Şule Çet için ‘adalet’ bekleniyor

Şule Çet’in yaşamını yitirdiği yerde ‘sanıksız’ keşif yapıldı