Ana SayfaManşetTakipsizlik kararı kalktı: Alara Karademir’in şüpheli ölümü araştırılacak

Takipsizlik kararı kalktı: Alara Karademir’in şüpheli ölümü araştırılacak

HABER MERKEZİ – Akademisyen Atilla Güngör’ün odasında baygın bulunarak hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi olan Başak Alara Karademir’in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada verilen takipsizlik kararı eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle kaldırıldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olan Başak Alara Karademir, okul tarafından Ankara’ya düzenlenen gezide akademisyen Yrd. Doç. Hasan Atilla Güngör’ün odasında asılı şekilde bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından gözaltına alınan Güngör, Karademir’in intihar ettiğini, kendisinin suçsuz olduğu söylemiş ve serbest bırakılmıştı.

Karademir’in avukatı Aslan Abid Uğuz, Güngör’ün serbest bırakılmasına itiraz etmiş ve “Şüphelerin aydınlatılması gerek” demişti.


İntihar ettiği iddia edilen Alara Karademir yaşamını yitirdi, şüpheli erkek serbest: ‘Gerçekleri açığa çıkarın’


Hürriyet’ten Mesut Benli’nin haberine göre Karademir’in ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespiti için doku ve kan örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu, Kandemir’in ölüm nedeni için oy birliği ile “Maktülenin ölümünün ası (asılma) ile gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği” yönünde rapor düzenledi.

Savcılık, Adli Tıp Kurumu’nun raporuna dayanarak şüpheli ölüme ilişkin takipsizlik kararı verdi.

Takipsizlik kararına Karademir’in ailesinin avukatı Kağan Kızılarslan, 4 Şubat’ta Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti.

Hâkimlik yaklaşık 5 aylık incelemenin ardından verdiği kararda, “Eksik yapılan soruşturma sonucu verilen ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ dair karar yerinde görülmemiş olup, kaldırılmasına kesin olarak karar verildi” ifadelerini kullandı.

Avukat Kızılarslan, takipsizlik kararının kaldırılmasının ardından Hasan Atilla Güngör hakkında iddianame düzenlenerek dava açılacağını bildirdi.

Previous post
Yoksulluk sınırı 7 bin liraya yaklaştı
Next post
İBB Başkanı seçilen İmamoğlu bugün görevi devralacak