Ana SayfaToplumsal CinsiyetTaksim’in ardından Bakırköy’e de yasak: Valilik’ten Onur Yürüyüşü’ne izin çıkmadı

Taksim’in ardından Bakırköy’e de yasak: Valilik’ten Onur Yürüyüşü’ne izin çıkmadı

HABER MERKEZİ – 27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Bakırköy Pazar Alanı için yaptıkları yürüyüş ve miting başvurularının İstanbul Valiliği tarafından reddedildiğini duyurdu.

Taksim İstiklal Caddesi’nde Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini belirten İstanbul Valiliği, 27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin Bakırköy Pazar Alanı’nda düzenlemek istediği yürüyüş ve mitinge de olumsuz yanıt verdi.

Kaos GL’nin haberine göre valilik, Bakırköy’deki eylemi, “halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi, provokatif eylem ve olayların yaşanmaması” bahaneleriyle yasakladı.

Onur Haftası Komitesi ise yasağa ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul Valiliği tarafından duyurulan yürüyüş ve miting alanlarından olan Bakırköy Pazar Alanı için yaptığımız yürüyüş ve miting başvurumuz İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.
“Böylelikle LGBTİ+’lara sadece Taksim’in değil İstanbul’un her yerinin yasak olduğunu görmüş olduk. Genel ahlak, genel sağlık, toplum güvenliği gibi bahanelerle getirilen yasak kararına dair atacağımız adımları ve yürüyüşün durumunu yakın zamanda duyuracağız.
“30 Haziran günü LGBTİ+’lar ve LGBTİ+fobi karşıtlarının bir arada olacağına olan inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Ne oldu?

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, 11 Haziran’da İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit ile görüştü.

Vali Yardımcısı Özyiğit, “Taksim’in yürüyüş ve gösteri alanı olmadığı ve Taksim’de hiçbir gösteriye izin verilmediği gibi LGBTİ+’lara da izin verilmeyeceğini” söyledi.

Bunun üzerine Onur Haftası Komitesi, İstanbul Valiliği tarafından her yıl açıklanan toplantı, gösteri ve yürüyüş alanlarından birinde yürüyüş gerçekleştirmeye yönelik taleplerini iletti.

Vali yardımcısı ise sadece Taksim’in değil, İstanbul’da gerçekleşecek tüm açık alan eylemleri için LGBTİ+’ların “toplumsal tereddütlü grup” olduğunu öne sürdü ve bu talebi kabul etmedi.


İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın teması: ‘Ekonomi ne ayol?’

Onur Yürüyüşü: Sadece Taksim değil tüm İstanbul yasak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da fabrika yangını: Dört işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Lice'de uzaklaştırılan 10 muhtardan altısı görevine iade edildi