Ana SayfaManşetTemelli: 23 Haziran’dan sonra merkezi iktidar değişebilir

Temelli: 23 Haziran’dan sonra merkezi iktidar değişebilir

HABER MERKEZİ – 31 Mart’tan sonra Türkiye’nin artık ‘eskisi gibi olamayacağını’ söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, 23 Haziran seçiminden sonra ise ‘iktidarın değişebileceği’ yorumunda bulundu.

Seçime sayılı günler kala değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran sonrasında iktidarın değişebileceği yorumunda bulundu.

Tele1’de “Soru/Cevap” programında Ayşegül Doğan ve Hilmi Hacaloğlu’nun sorularını yanıtlayan Temelli, İstanbul’da sadece belediye başkanı seçmeyeceklerini, bir ‘Demokrasi Referandumu’ yaptıklarını belirtirken, seçimde ‘kazanan’ olacaklarını söyledi.

Temelli, “Baştan beri söylüyoruz; HDP sandığa gidecek, Yıldırım kaybedecek, HDP kazanacak” diye konuştu. Bunu ise, “Çünkü HDP’nin verdiği bir demokrasi ve barış mücadelesi var” sözleriyle izah etti.

31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken Temelli’nin 31 Mart’ın gösterdiklerine ve 23 Haziran sonrası oluşacak tabloya dair değerlendirmesi şöyle:

“31 Mart’tan sonra Türkiye artık eskisi gibi olamaz. Bu sisteme itirazını ortaya koydu, yerel iktidarları değiştirdi. Siyasetin en önemli ayaklarından biri olarak yerel iktidarlarda nispi ağırlık olarak önemli bir iktidar değişikliği yaşandı. Bu yaklaşık yüzde 70’e tekabül ediyor. Yerel ayağı değiştirdikten sonra önemli bir umuda sahip oldu Türkiye halkları, ‘merkezi iktidarı da değiştirebilirim’ diye.
“Merkezi iktidar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde şunu dayatıyordu; ’10 yıl boyunca bu iktidar değişmez, buna rıza göstereceksiniz.’ Toplumda ciddi bir karamsarlık vardı. Değişme umudunu, dönüşme umudunu yitirmişti. Bu umudu vermek açısından 31 Mart seçimleri önemliydi, şimdi İstanbul seçimleri de bu anlamıyla önemli.
“24’ünden sonra iktidar değişebilir. Merkezi iktidar değişebilir. Bir süreçle değişecek. Ama değişebilir olması bile mevcut iktidarın kendisini aslında değerlendirmesine yol açar. Ve değişebilir; toplum siyasete müdahil olmaya başladığı andan itibaren, yani siyasete müdahil olmaya başladığı andan itibaren Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda adımlar atılacaktır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fed faiz kararını açıkladı
Sonraki Haber
Kumru yuvası, labirent – Elend Aydın