Ana SayfaEkolojiTrabzon Araklı’da sel: En az iki kişi yaşamını yitirdi

Trabzon Araklı’da sel: En az iki kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Trabzon Araklı’da meydana gelen sel sonucunda en az iki kişi yaşamını yitirdi. Yaptığı ilk açıklamada altı kişinin hayatını kaybettiğini, dört kişinin de kayıp olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, ikinci açıklamasında ise şu ana kadar iki kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, kayıp sekiz kişinin arandığını ifade etti.

Trabzon’un Araklı ilçesinde, bugün saat 14:00 sıralarında şiddetli yağış sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusunda arıza meydana geldiği bildirildi.

Bunun sonucunda ilçeye bağlı Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahalleleri sular altında kaldı.

Bölgeye jandarma, AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, Araklı Kaymakamlığı’nda kriz masası oluşturuldu.

Taşkın nedeniyle karadan ulaşılamayan mahallelerde ekipler arama-kurtarma çalışması başlattı.

En az iki kişi yaşamını yitirdi

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kurtarma çalışmalarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada altı kişinin hayatını kaybettiğini, dört kişinin de kayıp olduğunu söyledi.

Bu açıklamasından kısa bir süre sonra tekrar basın mensuplarına açıklama yapan Ustaoğlu, “Altı ölü, dört kayıp” açıklamasının yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını belirterek, sel sebebiyle şu ana kadar iki kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, kayıp sekiz kişinin arama çalışmalarının ise sürdüğünü ifade etti.

DHA’nın aktardığına göre ilçede en az dört ev ve işyeri de yıkıldı.

Yıkılan evlerin enkazında kalanlar olabileceği belirtilirken, kurtarma ekiplerine Samsun’dan sahil güvenlik helikopteri de katıldı.

Bölgede yaşayanlardan, yeni bir sel riskine karşı dere yatağına yakın olan evlere girmemeleri isteniyor.

Daha önce de sel meydana gelmişti

Diğer yandan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bilgilendirmesi ile ilçede vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını belirtti.

“Daha önce de aynı bölgede sel felaketi olmuştu. Yine aynı alana yoğun şekilde yağmur yağdı ve HES borusunda da arıza olunca bölgede felaket oldu” diyen Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sıkıntımız büyük. Bütün birimler burada acil eylem planı oluşturuldu. Helikopter takviye edildi. Orada mahsur kalan vatandaşlarımızı da alacağız.
“Vatandaşlarımız yeni yağışlara hazırlıklı olsunlar, dikkatli olsunlar diye uyarılarda bulunuyoruz.”

Twitter üzerinden açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise yaşanan sel nedeniyle oluşan zararların telafisi için devletin gereken tüm desteği vereceğini söyledi.


Ağrı’da sel ve yıldırım: İkisi çocuk dört kişi yaşamını yitirdi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nusaybin: Zorla yerinden edilenlere tapuları verilmiyor, yapılan evler 'dökülüyor'
Sonraki Haber
Her üç insandan biri temiz içme suyundan mahrum