Ana SayfaGüncelTSK’den Kortek’e hava saldırısı

TSK’den Kortek’e hava saldırısı

HABER MERKEZİ – TSK’ye ait savaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi’ndeki Kortek Dağı’na yönelik düzenlediği bildirilen bombardımanda aynı aileden üç kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Milli Savunma Bakanlığı ise bölgeye düzenlenen hava harekatında sığınak ve mühimmat depolarının vurulduğunu öne sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak Kürdistan Bölgesi’nde kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde TSK’ye ait savaş uçaklarının Kandil’deki Kortek Dağı’nda bulunan Berd Kuran köyünde sivillere ait iki aracı bombaladığı bildirildi.

Bölgeden yayın yapan Rojnews’in aktardığına göre hava saldırısında, üç sivil hayatını kaybederken, beş sivil de yaralandı.

Yaralananların Süleymaniye’nin Ranya ilçesindeki hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi.

53 yaşındaki Alî Mîne Abdula ile çocukları 30 yaşındaki Kurdistan Abdula ve 19 yaşındaki Heryad Abdula yaşamlarını yitirdi.

Rojnews, olaya dair geçtiği ilk haberde ise saldırıda aralarında bir çocuğun da olduğu dört sivilin hayatını kaybettiğini paylaşmıştı.

TSK: Sığınak ve mühimmat depoları vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise “Pençe Harekâtı ile koordineli olarak Irak kuzeyi Kandil bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde” silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedeflerin vurulduğunu savundu.

Previous post
MSB: İdlib'de rejimin 'kasıtlı' saldırısında bir asker yaşamını yitirdi
Next post
Hakkari'de şüpheli asker ölümü