Ana SayfaEkolojiVan’da ekolojik belediyecilik: Çöplüğün yerine park yapılacak

Van’da ekolojik belediyecilik: Çöplüğün yerine park yapılacak

HABER MERKEZİ – Van Büyükşehir Belediyesi, Akdamar Adası’nın karşısında bulunan Gevaş ilçe çöplüğünü ıslah etmek için çalışmalara başladı. Islah sonrası parka dönüştürülecek alanın büyük bir kısmına ise bölgeye uygun ağaçlar dikilecek.

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı tarafından yapılan proje ile Gevaş ilçesindeki çöp toplama alanı tarih oluyor.

Kentin turistik mekanlarından olan tarihi Akdamar Adası karşısına gelişi güzel atılan ve yıllardır yurttaşların tepkisini çeken çöp yığınları için ilk adım atıldı.

6 dönüm arazi üzerinde bulunan çöplüğün tekniğe uygun olarak ıslah edileceği belirtildi. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için de gaz bacaları yerleştirecek.

Yapılan ıslah çalışmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından alanda park yapılacak.

Parkta spor, dinlenme ve çocuk oyun alanları oluşturulacak. Yine parkın büyük bir kısmına ise bölgeye uygun ağaçlar dikilecek.

Ekolojik belediyecilik anlayışı

Çalışmaların sürdüğü alana giden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Van Gölü ile ilgili birçok projeyi hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

“Van Gölü biz Vanlılar için çok önemli ve korunması gereken bir doğa harikası. Tarihi Akdamar Adası da Van turizmi için çok önemli bir yer. Bugün burada 25 yıllık bir ayıbı ortadan kaldırmak için ilk adımı attık.
“Yaklaşık 25 yıldır Gevaş ilçemizin çöpü bu alana gelerek kötü ve sağlıksız görüntüye neden oluyordu. Bu vahşi depolamayı ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı olarak çalışmaları başlattık.”

Bu manzaranın Van’a yakışmadığını belirten Eş Başkan Mustafa Avcı ise “25 yıldır Gevaş Karataş bölgesinde depolanan çöplük Büyükşehir Belediyesi’nin ekolojik belediyecilik anlayışıyla nihayet ortadan kalkacak” dedi ve ekledi:

“Bu güzel manzara da yeşil alan olarak halkımızın hizmetine açılacak. Van Gölü bizim için çok değerlidir. Van Gölü için çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek.”

‘Engelsiz Sera’ İpekyolu’nda faaliyete geçirildi