Ana SayfaGüncelYeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü’ne dava

Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü’ne dava

HABER MERKEZİ – Açlık grevlerine dair yapılan haberler gerekçe gösterilerek hakkında “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan Yeni Yaşam gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Osman Akın, Perşembe günü hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Akın hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, açlık grevlerine ilişkin yapılan haberler suçlama konusu yapıldı.

Haberler gerekçe gösterilerek “Zincirleme şekilde örgüt propagandası yapıldığı” ileri sürüldü.

Bir ihbar sonucu başlatıldığı belirtilen soruşturmada, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı eylemin 100’üncü günü olan 15 Şubat 2019 tarihli gazeteye de yer verildi.

“Direnişte 100 gün”, “Güneşli günler için yürüyorlar” ve “Asrın Hukuk Bürosu PKK Lideri Öcalan’ın İmralı’daki 20 yılını gazetemize değerlendirdi” başlıklarının suçlama konusu edildiği iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

“PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanmasından günümüze kadar olan süreçte Abdullah Öcalan’ı öven ve destekleyen ifadelerin yer aldığı ve Abdullah Öcalan’a karşı tutuklu olduğu İmralı adasındaki destekleyen ifadelerin yer aldığı ve Abdullah Öcalan’a karşı tutuklu olduğu İmralı adasındaki hapishanede haksız tecrit ve hukuksuzluk durumlarının olduğu öne sürüldüğü, ayrıca aynı hapishanede haksız tecrit ve hukuksuzluk durumlarının olduğu öne sürüldüğü, ayrıca aynı sayfada ‘Öcalan’dan pasajlar’ başlığı altında Öcalan’a ait olduğu öne sürülen ifadelere yer verildiğinin anlaşıldığı…”

Savcılık, söz konusu gazetenin 15 Şubat tarihli nüshasında “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapıldığını” ileri sürdü.

İddianamenin kabul edilmesiyle gazetenin Yazı İşleri Müdürü Osman Akın, 20 Haziran Perşembe günü İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gençlik Parkı Varlık Fonu'na devredildi
Sonraki Haber
Fotoğrafçı Ateş Alpar "Queer Balesi" sergisini yasağa karşı sokağa taşıdı