Ana SayfaGüncelYıldırım: Nasip artık, asli işimize döndük, sade milletvekiliyim

Yıldırım: Nasip artık, asli işimize döndük, sade milletvekiliyim

HABER MERKEZİ – 23 Haziran’da 800 bini aşkın oy farkıyla seçimi kaybeden AKP’nin adayı Yıldırım, “Söyleyecek bir şey yok, sonuç ortada” dedi, yeni bir görev üstlenip üstlenmeyeceği sorusuna ise “Asli işimize milletvekilliğine döndük. Sade milletvekiliyim artık” yanıtını verdi.

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini ikinci kez kaybeden Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı Binali Yıldırım, bu dönem yeni bir görev üstlenmeyeceği mesajını verdi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, gazetedeki köşesinde Yıldırım’ın ifadelerine yer verdi.

Meclis’te Yıldırım’la ayak üstü yaptığı sohbeti aktaran Sarıkaya, onun seçim sonucuna ilişkin, “Nasip artık, söyleyecek bir şey yok, sonuç ortada” demekle yetindiğini bildirdi.

Yıldırım’ın “bu aşamada partide veya hükümette bir görev üstlenip üstlenmeyeceği” sorusuna yanıtı ise “Sade milletvekiliyim. Asli işimize milletvekilliğine döndük. Sade milletvekiliyim artık…” oldu.

Ne oldu?

Binali Yıldırım, başkanlık sistemine geçilmeden önce başbakandı yani önceki sistemin son başbakanıydı.

24 Haziran 2018’den sonra hayata geçirilen yeni sistemin ardından ise Meclis Başkanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi için bu görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmeden belediye başkan adayı olması tartışmaları uzunca süre gündemi meşgul ederken, Yıldırım son kertede bu görevi bırakarak aday oldu.

Ancak 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde 13 bin farkla rakibi Ekrem İmamoğlu’na kaybetti. Bu seçim AKP ve MHP itirazları ile tekrarlandı. Ama 23 Haziran’da yenilenen seçimde bu kez 800 bini aşkın oy farkıyla Yıldırım bir kez daha kaybeden oldu.

Previous post
Trakya ile İstanbul'da sağanak bekleniyor
Next post
Yeni askerlik sistemi yürürlüğe girdi, 100 bin kişi terhis olacak