Ana SayfaGüncel18 gün önce kaybolmuştu: Engin Eroğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı

18 gün önce kaybolmuştu: Engin Eroğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı

HABER MERKEZİ – Dersim’de 18 gün önce hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Engin Eroğlu’nun cenazesine Ovacık Torunoba mevkiinde ulaşıldı.

Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü’nde hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve kaybolan Engin Eroğlu’ndan 18 gündür haber alınamıyordu.

15 Haziran’da Eroğlu’nun bir otobüsün çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü tahmin ediliyordu.

Bu kapsamda yapılan arama çalışmalarında 28 yaşındaki Engin Eroğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Eroğlu’nun bedenine otobüsün çarptığı yerden 8 km uzaklıkta bulunduğu ifade edildi.

Evrensel’in haberine göre bu nokta Ovacık Torunoba mevkii.

Ne oldu?

Çobanlık yapan Engin Eroğlu, 15 Haziran günü öğle saatlerinde, hayvanlarını otlatmak üzere evden ayrıldı.

Hayvanların akşam köye başıboş dönmesi üzerine ailesi, telefonla aradığı Eroğlu’na ulaşamayınca kayıp ihbarında bulundu.

Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri ile UMKE sevk edildi. Bölgede yapılan aramalarda, Munzur Nehri kıyısında, Eroğlu’na ait cep telefonu ve şapka bulundu. Engin’in bulunması için aramalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Ovacık’tan İstanbul’a giden bir kişi, yolda cep telefonuyla çektiği manzara görüntülerini izlerken, seyahat ettiği otobüsün açılan bagaj kapağının bir kişiye çarpıp, Munzur Nehri’ne düşmesine neden olduğunu gördü. Bu kişinin savcılığa teslim ettiği görüntülerden yola çıkılarak nehre düşen kişinin Engin Eroğlu olduğu saptandı.

Aynı bölgede inceleme yapan jandarma, kan izi ve otobüse ait parçalar buldu. Bunun üzerine otobüs şoförü E.S., İstanbul’da gözaltına alındı. Dersim’e getirilen E.S, jandarmaya verdiği ifadesinde bagaj kapağının hasar gördüğünü sonradan fark ettiğini söyledi.

E.S. adli kontrolle serbest bırakılırken, olay yerindeki kan örnekleri ile Engin Eroğlu’nun babası ve kardeşlerinden alınan numuneler, DNA tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan inceleme sonrası numunelerin uyuştuğu belirlendi.

Engin Eroğlu’nun Munzur Nehri’ne düştüğü belirlenmesiyle arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştı.

Previous post
Çorlu tren katliamı davası: Mahkeme heyeti duruşmadan çekildi
Next post
Honduras'ta polisler greve destek veren öğrencilere ateş açtı