Ana SayfaGüncel6 aydır kayıplardı: KHK’li dört isim ’emniyet mensuplarınca bulundu’

6 aydır kayıplardı: KHK’li dört isim ’emniyet mensuplarınca bulundu’

HABER MERKEZİ – Şubat ayından bu yana kayıp olan KHK’li altı isimden dördünün bulunduğu ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında oldukları bilgisi paylaşıldı. Gözaltında tutulan dört ismin yakınları ve avukatlarının görüş için yaptıkları başvurulara ise olumsuz yanıt verildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen ve Şubat ayından bu yana haber alınamayan altı kişiden dördünün emniyet mensupları tarafından “bulunduğu” bildirildi.

Altı isimden Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan’ın yakınları, Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla söz konusu gelişmeyi duyurdu.

Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde (TEM) gözaltında oldukları bildirilen dört ismin yakınları şu paylaşımları yaptı:

Salim Zeybek için yapılan paylaşım:

“Az önce Ankara TEM’den aradılar. Eşimin Ankara TEM’de olduğunu ve sağlığının iyi olduğunu söylediler. Ailecek çok heyecanlandık şu an heyecandan yazamıyorum. Gelişmeleri duyurucam.”

Mikail Ugan için yapılan paylaşım:

“Biraz önce TEM den bir polis memuru aradı ve 13 Şubattan beri kayıp olan kardeşimin ellerinde olduğunu söyledi. Rabbime şükürler olsun.”

Özgür Kaya için yapılan paylaşım:

“Eşim Özgür Kaya’nın 10 dakika önce gözaltına alındığı haberi geldi.”

Erkan Irmak için yapılan paylaşım:

“Çok şükür eşimin Emniyet’te olduğu bilgisi geldi. Gelişmelerden haberdar edeceğim.”

Milletvekillerinden açıklamalar

Konuyu daha önce Meclis gündemine taşımış olan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da haberi Twitter hesabında paylaştı.

Yine daha önce konuyu Meclis gündemine taşıyan isimlerden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Artı TV yayınında yaptığı açıklamada, “Bu insanların canlı bulunması çok büyük sevinç kaynağıdır” dedi ve ekledi: “Bu insanların 6 aydır nerede olduğu bilgisi verilmeli.”

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise söz konusu haberi Twitter üzerinden paylaştı ve savcılığa çağrıda bulundu.

Kayıp durumda olan diğer iki isimin bulunması için de Twitter’da #MustafaYılmazNerede #GökhanTürkmenNerede etiketleri açıldı.

Aile ve avukatlara görüşme izni verilmedi

Öte yandan dört ismin yakınları ve avukatları, Ankara Barosu üyeleriyle birlikte sabah saatlerinde emniyete gitti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre gözaltında tutulan müvekkilleriyle görüşmek isteyen avukatlara, ‘vekaletlerinin olmadığı’ gerekçesiyle görüş izni verilmedi. Bunun üzerine avukatlar savcılığa görüşme başvurusunda bulundu.

Ancak ajansın edindiği bilgilere göre, savcılıktan avukatlara “Kimlik fotokopinizi bırakın, soralım. İsterlerse görüşürsünüz” yanıtı verildi.

Sabah saatlerinde bu yana Ankara TEM Şube binası önündeki bekleyişlerini sürdüren ailelere de yakınları ile görüşme izni verilmedi.

Gözaltında tutulan isimlerden Özgür Kaya’nın eşi Aycan Kaya, “Savcılık avukatlara izin vermediği gibi bir de kayıp ailelerinden kimsenin yanına gelmemesini söylemiş. Bize ‘GBT uygulamasında gözaltına alındılar’ hikayesi dışında anlatılan başka bir şey yok. Burada beklemeye devam edeceğiz” dedi.


Bu haberde BBC Türkçe’den de yararlandık.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya'daki muhalif lider Navalni cezaevindeyken zehirlenmiş olabilir
Sonraki Haber
Küresel ısınma: Cilo Dağları'ndaki buzullar erimeye başladı