Ana SayfaGüncelAB’ye karşı iktidara ‘arka çıkan’ Kılıçdaroğlu, dış politikada ‘millilik’ önerdi

AB’ye karşı iktidara ‘arka çıkan’ Kılıçdaroğlu, dış politikada ‘millilik’ önerdi

HABER MERKEZİ – Dış politika konusunda hükümete kimi önerilerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, AB’nin Türkiye’ye karşı yaptırım kararı almasına tepki gösterdi: “AB çifte standart uygulamaktan vazgeçmediği sürece, AB’nin bu topraklarda değeri yoktur.”

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasının ‘milli’ olması gerektiğini söyledi, uyarı ve önerilerde bulundu:

“İhvan kardeşliğinden vazgeçmesi lazım Erdoğan’ın. Mısır ile barışacaksın. Niye kavga ediyoruz Mısır’la? Mısır’a büyükelçiyi göndermeliyiz.
“Suriye ile resmi düzeyde mutlaka görüşme sağlanmalı en kısa sürede. Şam’a niye büyükelçimizi göndermiyoruz? Niye dolaylı görüşüyorsun?
“Libya’ya silah göndermekten de vazgeçin. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulmadı. Türkiye, Irak, İran ve Suriye bir araya gelmeli.”

AB’nin ‘Kıbrıs’ yaptırımı

Avrupa Birliği’nin (AB) Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye karşı yaptırım kararı almasına da değinen Kılıçdaroğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“AB bize yaptırım uygulama kararı almış. Doğu Akdeniz’de bizim haklarımız var, o hakları sonuna kadar savunacağız, kimsenin bundan endişesi olmasın.
“AB Türkiye’ye karşı hep çifte standart uygulamıştır, samimi olmamıştır. AB yaptırım uygulayacakmış, bunu kabul etmiyoruz şiddetle reddediyoruz.
“AB çifte standart uygulamaktan vazgeçmediği sürece, AB’nin bu topraklarda değeri yoktur. Sen önce verdiğin sözü tut. Kıbrıs Rum Kesimi’ni hangi gerekçe ile aldınız AB’ye? Niye aldınız?”

Çavuşoğlu AB yaptırımları için ‘Ciddiye almaya gerek yok’ dedi

AB’den Türkiye’ye yaptırım kararı: Ekonomiyi daha da kötüleştirecek 4 kritik başlık var


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Serbest bırakılmıştı: Cinsel saldırı sanığı Hasan Bilgili için 27 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Jandarma, Kadın Yaz Kampı'nı yasakladı