Ana SayfaGüncelAdnan Oktar hakkındaki iddianame tamamlandı

Adnan Oktar hakkındaki iddianame tamamlandı

HABER MERKEZİ – Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 226 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Oktar’ın “casusluk”, “örgüt kurma”, “cinsel saldırı” ve “tehdit” suçlamalarından 870 yıl hapis talep edildi.

Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar ve çevresindekilere yönelik soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar’ın ‘yönetici’ sıfatı bulunan 13 şüpheli ile birlikte “silahlı suç örgütü” kurduğu belirtildi.

İddianamede 24 suç isnadı yapılan 226 şüpheli yer alıyor, bunlardan 171’i tutuklu.

Şüphelilerin “siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs”, “cinsel saldırı”, “tehdit”, “şantaj” gibi suçlamalarla birlikte toplam 24 ayrı suçtan cezalandırılmaları isteniyor.

NTV’nin haberine göre Oktar’ın da farklı suçlamalardan 870 yıl hapsi talep ediliyor.

Dosyada toplam 125 mağdur-müştekinin ifadesi alınırken, 23 tanığın da ifadesine başvuruldu.

İddianamede “yönetici” sıfatıyla adı geçen bir kişinin firari olması nedeniyle hakkında yakalama emri düzenlenerek dosyası ayrıldı.

Başsavcılık iddianameyi İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Mahkeme, iddianameyi kabul ederse şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Adnan Oktar kimdir?

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara’da doğan Adnan Oktar, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu İstanbul Cebeci’de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş’ta okudu.

Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği “Harun Yahya” takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı tutumuyla biliniyor. Kendi televizyon kanalı da bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cizre Belediyesi'nden Newroz ve 8 Mart'ta işçilere ikramiye kararı
Sonraki Haber
“Barry” fırtınası: ABD'de olağanüstü hal ilan edildi