Ana SayfaGüncelAhmet Nesin vatandaşlıktan çıkmak için başvuru yaptı

Ahmet Nesin vatandaşlıktan çıkmak için başvuru yaptı

HABER MERKEZİ – Gazeteci-yazar Ahmet Nesin, yargılandığı Özgür Gündem Davası’ndan beraat etmesine rağmen kendisine pasaport verilmemesi gerekçesiyle İsviçre’deki Türkiye Başkonsolosluğu’na giderek vatandaşlıktan çıkarılma başvurusunda bulundu.

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmak için bugün başvuruda bulundu.

Nesin, İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu’na giderek bu yöndeki başvuru dilekçesini konsolosluk yetkilerine verdi.

Başvurusunun ardından Mezopotamya Ajansı’na konuşan Nesin, aynı talepli dilekçeden bir örneği yine Dışişleri Bakanlığı’na yolladığını da belirtti.

“Başvurumu biraz önce yaptım. Söylemek istediğim şu; birileri Türkiye’de Aziz Nesin’in roman kahramanı ‘Kağnı Gölgesindeki İt, Zübük’ olmak ve onu oynamak ve canlandırmak isteyebilirler. Ama benim amacım, Aziz Nesin’in roman kahramanı ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’daki ‘Yaşar’ olmak ve onun gibi yaşamak değil.
“Benim kendi bireysel haklarım ve demokratik haklarım var. Onlar beni yargılarken kimliğimi vermiyorlarsa, neden yargılıyor. Bence yargılayamamaları gerekir. Bir ülke bu kadar sallapati yönetilemez, bu kadar gayrı ciddi olunamaz.”

Dün Twitter üzerinden açıklama yapan Nesin, kapatılan Özgür Gündem gazetesi “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” davasından beraat etmesine rağmen pasaportunun kendisine verilmediğini söylemişti.

“Özgür Gündem gazetesinde bir günlük genel yayın müdürlüğü yaptığım için önce tutuklandım, sonra beraat ettim. Ona rağmen hâlâ pasaport verilmiyor. Demokratik Faşizm diye yazdığım bu olsa gerek. Yarın dilekçeyle vatandaşlıktan çıkma başvurusu yapacağım.”

Tutuklanmıştı

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” davasında Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı 20 Haziran 2016’da tutuklanmış, 30 Haziran 2016’da da serbest bırakılmıştı. Ahmet Nesin ise bir gün sonra, 1 Temmuz 2016’da tahliye edilmişti.

Önderoğlu, Nesin ve Fincancı 17 Temmuz 2016’da  yargılandıkları davadan beraat etmişti.

Ahmet Nesin hakkında

1957 yılında İstanbul’da doğdu.

Babası Aziz Nesin, ağabeyi de Ali Nesin’dir.

Paris’te yaşamını sürdüren Ahmet Nesin, Nesin Vakfı’nın yöneticiliğini yapıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Düzce'de "Genel Hayata Etkililik" kararı alındı
Sonraki Haber
Yapımına başlanmıştı: AYM'den Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı köşküne iptal