Ana SayfaGüncelAkşener: Damat var ekonomi yok

Akşener: Damat var ekonomi yok

HABER MERKEZİ – Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın görevden alınmasını eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, “Sayın Erdoğan maalesef asıl görevden alması gereken damadını görevden almıyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankası Başkanlığı’na yapılan atamayı ve ekonomideki durumu değerlendirdi.

Akşener, “İki ortağın yarattığı sisteme bakın: Damat var ekonomi yok, Bahçeli var huzur yok, Erdoğan var istikrar yok” dedi ve “Bu modelden ülkeye hayır gelir mi?” diye sordu.

Ekonominin ‘zam yağmuru’yla düzeltilmeye çalışıldığını belirten Akşener, şunları söyledi:

“200 liralık banknotlarla basıldığında 133 dolar alınıyordu, şimdi 33 dolar alınıyor. Milletin canını çıkardınız. Sayın Erdoğan ve damadı son dönemde yapısal reform lafını dilinden düşürmüyor. En önemli yapısal reformlar, siyasetçilerin kanunlarıyla yap boz tahtası gibi oynamaya engel olmaktır.”

Murat Çetinkaya’nın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınmasını da eleştiren İYİ Parti lideri, “Cumartesi gecesi KHK ile Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldılar. Sayın Erdoğan maalesef asıl görevden alması gereken damadını görevden almıyor” dedi ve ekledi:

“Zaten bu senenin başında Merkez Bankası’nın karını Hazine’ye aktarmışlardı, o parayı da seçim öncesi yemişler. Yapısal reform yapacağım deyip yapısal erozyon yaparak devlete daha fazla zarar vermeyin.”

Erdoğan Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldı: İktisatçılar ne dedi?

TÜSİAD Başkanı’ndan Merkez Bankası yorumu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Doğu Akdeniz gerilimi: Ankara'ya Moskova'dan çağrı, AB'den 'yaptırım' uyarısı
Sonraki Haber
11. Kalkınma Planı Meclis'e sunuldu