Ana SayfaGüncelAkşener: Trump-Erdoğan görüşmesi esir alındığımızı ortaya koydu

Akşener: Trump-Erdoğan görüşmesi esir alındığımızı ortaya koydu

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “‘Trump bizi seviyor, yaptırım olmayacak’ manşetlerine inanmayın. Trump’ın Erdoğan’la yaptığı görüşme esir alındığımızı ortaya koydu” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 krizine değinerek, Erdoğan’ın, “Trump’tan yaptırım diye hiçbir şey duymadık şu ana kadar” açıklamasını hatırlattı ve eleştirilerde bulundu.

Akşener, “Elimizde sadece Erdoğan’ın ‘Yaptırım izlenimi almadım’ açıklaması var. Sürekli herkes tarafından kandırılan Erdoğan, içine çekildiği durumun farkında değil” ifadesini kullandı.

Bu ifadenin gerçekçi olmadığını vurgulayan Akşener şunları söyledi:

“‘Trump bizi seviyor, yaptırım olmayacak’ manşetlerine inanmayın. Türkiye’ye tezgah hazırlayanlara karşı elbette devletimizin yanındayız ancak düne kadar düşman olan Trump’ı cici çocuk ilan eden medyaya bakmayın. Trump’ın Erdoğan’la yaptığı görüşme esir alındığımızı ortaya koydu.”

‘Suriye’deki hatalar Libya’da tekrar ediliyor’

Akşener, “Anlaşılıyor ki S-400’ler alınsa bile bir depoda küflenmeye terk edilecek. Vatandaşın parasıyla gıcır gıcır Patriotlar alınmaya devam edilecek” dedi ve geçtiğimiz gün Libya’da altı Türkiye vatandaşının alıkonulup sonrasında serbest bırakılmasına işaret etti.

“Libya’da olanların iktidarın yaşananlardan ders çıkarmadığının bir başka kanıtı. İktidar Suriye’deki hatalarını daha küçük ölçekte Libya’da tekrar ediyor. 6 vatandaşımız Libya’da çatışan grupların eline rehin edildi.”

HDP: Trump’ın “Kürtler Erdoğan’ın doğal düşmanı” sözü iktidar için utanç verici