Ana SayfaGüncelAnkara’da Merve Demirel dahil en az üç kişi gözaltına alındı

Ankara’da Merve Demirel dahil en az üç kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Ankara’da, Yüksel Caddesi’nde yapılan bir eyleme destek verdiği sırada bir polisin cinsel saldırısına maruz kalan Merve Demirel dahil üç kişi gözaltına alındı.

Ankara’da, dün gece yapılan gözaltı operasyonunda en az üç kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında daha önce Yüksel Caddesi’nde yapılan bir eyleme destek verdiği sırada bir polisin cinsel saldırısına maruz kalan Merve Demirel de var.

Demirel’in yanı sıra 70 yaşındaki Mehmet Yılmaz ve Bengisu Demirel’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada evinin polis tarafından basıldığını duyurarak, bilgisayar ve kitaplarına el konulduğunu belirtti.

Ne olmuştu?

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) 16 Şubat’ta Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde bir polisin, üniversite öğrencisi Merve Demirel’i gözaltına alırken cinsel saldırıya maruz bıraktığı görüntüler kameralara yansımıştı.

21 yaşındaki Demirel ve Ankara Barosu polis hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, başvuruları sonucu polis hakkında kamu davası açıldığını söylemişti.

Cinsel saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Taciz varsa üzerine ilk biz gideriz” demiş ancak söz konusu polisi savunmuştu.

Soylu diğer bir açıklamasında ise “Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki evladımıza tacizci diyen alçaklar gereğini görecek” ifadesini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KEPSUT NOTLARI 3 | Ceberut devletin katmerli cezası – Lütfiye Bozdağ
Sonraki Haber
Doğu Akdeniz gerilimi: AB, Türkiye'ye yaptırım önerisi üzerinde 'anlaştı'