Ana SayfaGüncelArınç ‘maaşının yarısını’ hükümetin KHK ile ihraç ettiklerine verecekmiş

Arınç ‘maaşının yarısını’ hükümetin KHK ile ihraç ettiklerine verecekmiş

HABER MERKEZİ – Tartışmalı maaşı ile gündemde olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Arınç, maaşının yarısını hükümetin çıkardığı KHK’ler ile işinden edilenlere bağışlayacağını söyledi. Yeni parti iddialarıyla ilgili de konuşan Arınç, Babacan hakkında başlatılan “FETÖ’ye yardım” iddialı savcılık soruşturmasının AKP’li eski bakan ve başbakana dek uzanabileceği uyarısı yaptı.

Daha önce maaşını sorgulayanlara ‘edepsiz‘ diyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, aldığı paraya dair konuştu.

Habertürk TV’den Veysi Ateş’in hazırladığı programda açıklamalarda bulunan Arınç, maaşının yarısını hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen bazı kişilere vereceğini söyledi.

Arınç programda şu ifadelerle maaşını paylaşacağını söylediği KHK’lilerin durumuna dikkat çekti:

“Buradan gelecek olan para ne kadarsa yarısını burs, yarısını da KHK’larla mağdur olan binlerce kişi var; daire başkanı adam, dava açılmamış, takipsizlik kararı alınmış, ama görevine iade edilmemiş. Bir kısmının eşi evlere temizliğe gidiyor, yumurta satıyor. KHK’larla işlerinden atılmış, beraat kararı almış, kovuşturmaya yer olmadığı kararı alınmış insanlar var. Benim çevremde, ailemden insanlar var. Yoksa ceza alanlarla ilgili bir şey demiyorum.”

Arınç maaşı konusunda kendisini eleştirenlere “edepsiz” demiş, eleştiriler için “Beni yıpratarak yeni kurulacak partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar” iddiasında bulunmuştu.

‘Yeni parti’ açıklaması ve hükümete uyarı

Öte yandan Arınç ‘yeni parti’ konusuna dair de açıklamalarda bulundu.

Yeni parti kuracağı söylenen AKP kurucularından Ali Babacan hakkında başlatılan “FETÖ’ye yardım” iddialı savcılık soruşturmasının ‘büyük bir hata olacağını’ belirten Arınç, böyle bir soruşturmanın davaya dönüştürülmemesi gerektiğine işaret etti.

Arınç, “Babacan ile birlikte görev yapmış bütün bakanlar ve başbakan suçlanmış olacak. Bu şekilde Babacan’ın parti kurması çabuklaştırılacak ve büyütülecek” dedi.

Babacan ile görüştüğünü belirten Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise şu çağrıyı yaptı:

“Cumhurbaşkanımızın bir şey deklare etmesi lazım. Başta söylediğim gibi Şeyh Edebali’nin vasiyetine uygun olarak ‘Tekrar arkadaşlarımla el ele vereceğim, bu ülkeyi ileri götürmek için, bugüne kadar hata yapmışsak, herkes hata yapabilir bunun içinde ben de olabilirim. Gelin şöyle el ele verip, kucaklaşalım, tekrar Türkiye’yi 2023’lere ve hedeflere götürelim’ diyebilir. Bu olasılık en az yüzde 20’lik var.
“Kapılar kapanmadı, arkadaşlarımın iyi niyette olduklarına inanıyorum. Onlar gidişatın eksiklikleri, bu takdirde giderlerse daha kötü olacağına inanıyorlar. Sayın Davutoğlu’nun manifestosunu okuduğunuz zaman ‘içinde yalan yok’ diyebilirsiniz. Külliyen bir zihniyet değişimine ihtiyaç var.”

Erdoğan’dan yeni parti girişimindeki AKP’lilere: İçi boş çuval gibi devrilecekler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
UKM* ve kimlik sorunu – Nejat Uğraş
Sonraki Haber
Diyarbakır Ergani’de 1,7 hektarlık alanda yangın