Ana SayfaDünyaAvrupa Komisyonu’nun ilk kadın başkanı: Von der Leyen

Avrupa Komisyonu’nun ilk kadın başkanı: Von der Leyen

HABER MERKEZİ – Ursula von der Leyen, Avrupa Komisyonu Başkanlığı’na seçildi. Von der Leyen böylece bu göreve seçilen ilk kadın oldu.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanı oldu.

733 parlamenterden 383’ünün oyunu alan Von der Leyen’in göreve seçilmesi için 374 oya ihtiyacı vardı.

Ursula von der Leyen, görev süresi 31 Ekim’de bitecek Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’den görevi 1 Kasım’da devralacak.

Von der Leyen komisyon başkanlığına seçilmekten “onur duyduğunu” belirterek, “Hepinize mesajım, hep birlikte yapıcı bir şekilde çalışalım” diye konuştu.

DW Türkçe’nin haberine göre Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanı, gelecek beş yıl boyunca Avrupa Parlamentosu milletvekillerini iklim değişikliğiyle mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve toplumsal meselelere odaklanan bir programla ikna ettiği belirtiliyor.

Adaylığı Berlin ve Brüksel’de tartışmalara neden olan Von der Leyen, Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Avrupa’ya hizmete daha iyi kanalize olabilmek için Avrupa Parlamentosu’ndaki oylamanın sonucu ne olursa olsun (Almanya) Savunma Bakanlığı görevini bırakacağını” açıklamıştı.

Britanya mesajı

Von der Leyen, Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecinde olan Britanya’ya ilişkin de bir mesaj verdi.

Yeni seçilecek başbakanı ile “yapıcı bir şekilde birlikte çalışacağını” vurgulayan von der Leyen, Başbakanlık koltuğuna en güçlü aday olarak gösterilen Boris Johnson’la mı yoksa Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile mi çalışmayı tercih edeceğine ilişkin ise yorum yapmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump 'durum karmaşık' dedi, ABD Dışişleri Bakanlığı 'yaptırım' sinyali verdi
Sonraki Haber
Gazeteci Necla Demir’e bu kez de ‘isimsiz ihbar’la soruşturma