Ana SayfaGüncelAyhan Bilgen’e Özgür Gündem Davası

Ayhan Bilgen’e Özgür Gündem Davası

HABER MERKEZİ – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen hakkında iddianame hazırladı. İddianame, Özgür Gündem Ana Davası’yla birleştirilmek üzere mahkemeye gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen hakkında iddianame hazırlandı.

18 Haziran 2019 tarihinde hazırlanan iddianame, İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de iddianameyi 3 Temmuz günü İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesine göndererek, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Ana Davası ile arasında hukuki ve fiili irtibat olduğunu ileri sürerek dosyanın birleştirilmesini istedi.

Hazırlanan iddianamede Bilgen’e, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “Örgüte üye olma”, “Örgüt propagandası yapma”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlamaları yöneltildi.

İddianamede Bilgen’in Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi olduğu hatırlatılarak hakkında 2016 yılında soruşturma başlatıldığı ancak milletvekili olduğu için dosya hakkında ayırma kararı verildiği belirtildi.

Özgür Gündem gazetesi için “örgütün sözcüsü” ifadesinin kullanıldığı iddianamede, Bilgen’in dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye gönderildiği ancak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Bilgen’in Kars Belediye Eşbaşkanı seçilmesiyle dosyanın yeniden savcılığa iade edildiği belirtildi.

Özgür Gündem Ana Davası

Özgür Gündem Ana Davası’nda, gazetenin yazar ve yayın danışma kurulu üyeleri Filiz Koçali,  Bilge Aykut Contepe, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Ragıp Zarakolu, Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Avukat Eren Keskin ve İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı yargılanıyor.

İddianamede tüm sanıklar için “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “silahlı örgüt”, “suç işleme amacıyla örgüt kurma” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla hapis cezası isteniyor.

Son görülen davanın duruşmasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın tevdiini istemişti.

İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, önümüzdeki günlerde birleştirme talebini değerlendirecek.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sıla’nın konseri "milletin hassasiyeti" gerekçesiyle revize edilecek
Sonraki Haber
Bankacılık sektöründe kıyım: Deutsche Bank, 18 bin kişiyi işsiz bırakacak