Ana SayfaGüncelBahçeli, “Bugün susma vakti değildir” diyen Davutoğlu’nu hedef aldı

Bahçeli, “Bugün susma vakti değildir” diyen Davutoğlu’nu hedef aldı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, ‘başkanlık sistemi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun referandum çağrısına yanıt verdi. Bahçeli ayrıca, yeni parti iddialarıyla anılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da hedef aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni savundu, erken seçim iddialarına değindi.

“Parlamenter sistemle daha fazla mesafe alamayacağımız 15 Temmuz’da belli olmuştu” diyen Bahçeli, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda başkanlık sistemine ‘evet’ denildiğini hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 9 Temmuz 2018’de üçüncü evreye geçtiğini” belirtti.

Bu sistemin ‘keyfi’ olarak kurulmadığını söyleyen Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti’nin devamıdır. Siyasi istikrarın teminatıdır. Yeni sistemle barajın yüzde 50+1’e çıkması müstesna biz uzlaşmayı sağlamıştır” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın AKP ile ortağı olan MHP’nin lideri, “Erken seçim yoktur, seçim sayfası 23 Haziran’la birlikte 2023’e kadar kapanmıştır” ifadelerini de kullandı.

Kılıçdaroğlu’na referandum yanıtı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısına da yanıt veren Bahçeli, bu öneriyi “tükenmişlik sendromu” olarak yorumladı.

Bahçeli, “CHP’den hiçbir halt olmayacaktır. CHP, kriz demektir, kaos demektir, kargaşa demektir. Durmayıp papatya falı açsınlar ne yapsalar boştur, ne etseler nafiledir. Türkiye’nin geleceği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir” dedi.

Davutoğlu’nu hedef aldı

MHP lideri Bahçeli, yeni parti kurma çalışmaları içerisinde bulunduğu öne sürülen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da hedef aldı.

AKP’ye sert eleştirilerde bulunarak “Bugün susma vakti değildir” diyen Davutoğlu’nun açıklamalarını ‘manidar’ bulduğunu ifade eden Baçeli, özetle şöyle konuştu:

“Bugüne kadar sanki hiç konuşmamış birisi gibi sızlanan eski siyasetçinin ülkenin başına ne çoraplar ördüğü ortadadır. Eski başbakanın sistem eleştirleri talihsizlik ve trajikomiktir…
“Kendilerine hatırlatayım, sosyal doku, siyasal bünye yeni bir parti kurulmasına kapalıdır. ‘Bugün susma vakti değildir’ diyenler, ‘her şey güzel olacak’ mesajı verenler, aldıkları sufle neyse gereğini yapmaya başlamışlardır. Düne vefa duymayanların ülkeye onurluca hizmetleri mümkün değildir.
“Buyursunlar partilerini kursunlar, nasıl olsa siyaset mezarlığına bir yenisinin daha ilave edilmesi önemsiz bir ayrıntı olacaktır…”

Davutoğlu AKP’yi sert eleştirdi, sistem değişikliği istedi

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısına yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısı




Önceki Haber
HDP’den ‘Demokratik Anayasa’ ekibi
Sonraki Haber
İllerin çıkaracağı vekil sayıları belirlendi