Ana SayfaGüncel‘Bakur’ Davası: Mavioğlu ve Demirel’e 4’er yıl 6’şar ay hapis cezası

‘Bakur’ Davası: Mavioğlu ve Demirel’e 4’er yıl 6’şar ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – “Bakur” belgeseli nedeniyle ‘örgüt propagandası’ yaptıkları iddiasıyla yargılanan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve yönetmen Çayan Demirel’e mahkeme, 4’er yıl 6’şar ay hapsi cezası verdi. Ayrıca her iki isim için yurt dışına çıkış yasağı da getirildi.

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve yönetmen Çayan Demirel’in “Bakur” (Kuzey) belgeseli nedeniyle “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılandıkları dava, Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanın 7’nci duruşmasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mavioğlu ve Demirel’e “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla 3’er yıl hapis cezası verdi.

Suçun basın yayın yoluyla işlendiği gerekçesiyle ceza yarı oranında arttırılarak 4’er yıl 6’şar aya çıkarıldı.

Ayrıca, Mavioğlu ve Demirel hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına da karar verildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mavioğlu, cezanın henüz son savunmalarını yapmadan verildiğini belirterek, “Nelerin üstesinden geldik, bu zorbalık da aşılır elbet” dedi.

Ne olmuştu?

Gazeteci Mavioğlu ile yönetmen Demirel’in yönettiği, yapımcılığını Ayşe Çetinbaş’ın üstlendiği “Bakur”, 34. İstanbul Film Festivali’nde yarışma dışı kategorisinde gösterilecekti ancak daha sonra gösterim iptal edilmişti.

Dağdaki gerillaların gündelik ve siyasi hayatına ayna tutarken, 2013 yılından sonraki geri çekilmeyi de anlatan belgesele, müzakerelerin sona ermesiyle beraber 2015’te dava açılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti’den 'Doğu Akdeniz' için ortak bildiri
Sonraki Haber
Düzce'de sel ve heyelan: Dördü çocuk yedi kişi kayıp