Ana SayfaManşetBerfin Özek adına vakıf kuruluyor

Berfin Özek adına vakıf kuruluyor

HABER MERKEZİ – İskenderun’da kadınlar, kezzaplı saldırıya maruz bırakılan Berfin Özek adına vakıf kuracak. Vakıfın amacı erkek şiddetine maruz kalan kadınlara ulaşılıp, destek olabilmek.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak’ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Çeltik tutuklanmış, kadınların örgütlediği kampanya sonucu Sağlık Bakanlığı Berfin’in tedavisini üstlendiğini açıklamıştı.

18 Haziran’da ilk ameliyatı Bodrum’daki özel bir hastanede yapılan Berfin, bir buçuk yıllık süreçte 4 ameliyat daha geçirecek.

Bu arada Berfin Özek adına vakıf kurulacağı duyuruldu.

Berfin’in bu vakıfta kendisi gibi şiddete maruz kalan kadınlara destek olup beraber mücadele edeceğini belirten avukatı Mehtap Sert, Mezopotamya Ajansı’na konuştu.

Sert, vakfın kuruluş amacının Berfin’in eğitim masraflarını karşılayıp yaşama katılabilmesini ve kendisi gibi şiddete maruz bırakılan kadınlarla dayanışma içinde olmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Avukat Mehtap Sert, vakıf için başvuru yaptıklarını ve Temmuz ayının ortalarında kurulacağını dile getiren Sert, şunları söyledi:

“Berfin’in adı altında ihtiyaç sahibi kadınlara yardımcı olacağız. Çünkü para göndermek isteyen insanların tamamı emekçi. Bu paraların yanlış ellerde kullanılması emeğe haksızlık olur. Yasal zeminlerde kullanımı, denetime tabi olması güven verir.
“Yine, henüz bir Kadın Bakanlığı yok. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kadına şiddet konusunda kör, sağır ve dilsiz. Kadınlarla ve şiddetle mücadelede gerekli yasal düzenleme yapılana kadar çorbada tuzumuz olsun diye vakıf kuruyoruz.
“Aslında şiddetle mücadelede geçici çözümdür vakıf kurmak. Asıl olan devletin bu sorunu çözmesidir. Berfin şiddet karşısında mücadele etmeyi tercih etti. Devamında kız kardeşleriyle mücadele etmeye devam edecek. Vakıf sayesinde kendi gibi kadınlara ulaşabilecek. Onların da eğitim ve hayata dahil olmalarına destek olacak.”