Ana SayfaDünyaBerlin’de Hasankeyf’e dikkat çeken sanatçılar gözaltına alındı

Berlin’de Hasankeyf’e dikkat çeken sanatçılar gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Hasankeyf’e dikkat çekmek amacıyla Berlin’deki Pergamon Müzesi’nde eylem yapan gazeteci-ressam Zehra Doğan ve beraberindeki sanatçılar polis tarafından gözaltına alındı.

Ilısu Barajı’nın durdurulması, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin yaşatılması için Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Pergamon Müzesi’nde bir grup sanatçı tarafından eylem yapıldı.

Aralarında gazeteci-ressam Zehra Doğan’ın da bulunduğu sanatçılar, bedenlerine çizdikleri Hasankeyf resimleriyle bir performans sergiledi.

Hasankeyf’e dikkat çeken sanatçıların gözaltına alındığı bildirildi. Gazeteci İsmail Eskin de o anları fotoğrafladı.

Diğer yandan Zehra Doğan da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Juan Golan Elibeg, Aurélie Gerardin, Thomas Lamouroux ile birlikte yaptığımız performans nedeniyle Alman polisi tarafından alı konulduk, sorgu devam ediyor” dedi.

Binlerce yıllık tarih yok olacak

İlk yerleşimin M.Ö. 10.000’li yıllara uzandığı Hasankeyf, dünya üzerindeki en eski yerleşim alanlarından biri olma özelliğine sahip.

20’den fazla medeniyetin izlerini taşıyan Hasankeyf, Dicle Nehri’nin kıyısına kurulu.

Hasankeyf, kireç taşından kayalara oyulmuş evleri, Neolitik dönemden kalma mağaraları, Roma döneminden bir kaleyi, Artuklular ve Osmanlı zamanından yapıları barındırıyor.

Hasankeyf Koordinasyonu yaptığı çağrı ile 11 bin 500 yıllık tarihe sahip Hasankeyf için ‘geç olmadığını’ belirterek, tarihi kenti ve Dicle Vadisi’ni suları altında bırakarak doğa, yaşam, tarih, kültür ve hafızayı yok edecek Ilısu Barajı’nı durdurma mücadelesine destek istiyor.


“Büyük Atlayış” öncesi: Hasankeyf Kaymakamlığı, Dicle Nehri’ne girmeyi izne bağladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Wimbledon: Simona Halep, Serena Williams'ı yenerek şampiyon oldu
Sonraki Haber
Gazeteci Ahmet Kanbal gözaltına alındı