Ana SayfaGüncel“Bohemian Rhapsody”: YouTube’da 1 milyardan fazla izlenen en eski şarkı

“Bohemian Rhapsody”: YouTube’da 1 milyardan fazla izlenen en eski şarkı

HABER MERKEZİ – Rock grubu Queen’in “Bohemian Rhapsody” adlı şarkısının video klibi, 1990’lardan önce yapılan şarkılar arasında YouTube’da izlenme sayısı 1 milyara ulaşan ilk şarkı oldu.

Efsanevi rock grubu Queen’in Bohemian Rhapsody adlı şarkısının video klibi, YouTube’da izlenme sayısı 1 milyara ulaşan ilk şarkı oldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, 1975 çıkış tarihli şarkının ulaştığı bu başarının ardından bir açıklama yayımlayan Queen üyeleri Brian May ve Roger Taylor, dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına teşekkür ederek bunu hayranlarıyla kutlamak istediklerini söyledi.

“You are the Champions” adında bir proje başlatan müzisyenler, dinleyicilerinden You Are the Champions internet sitesine girerek Don’t Stop Me Now, Bohemian Rhapsody ve A Kind of Magic şarkılarına yaptıkları videolarını yüklemelerini istedi.

Videonun HD versiyonu, YouTube Music, Universal Music Group ve Hollywood Records işbirliğiyle YouTube platformuna da yüklendi.

1990’lar öncesinde yapılan video klipler arasında en çok izlenenler listesinde Queen’in ardından 965 milyon izlenme ile Guns N’ Roses’ın Sweet Child O’ Mine şarkısı geliyor.

Üçüncü sırada ise 965 milyon izlenme ile a-ha’nın Take On Me isimli şarkısı bulunmakta.

1990’lardan önce yapılan ve en çok izlenen 10 video klip listesi ise şu şekilde:


Freddie Mercury’nin daha önce duyulmayan şarkısı yayınlandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Britanya'nın yeni başbakanı Boris Johnson oldu
Sonraki Haber
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde beş akademisyen görevden alındı