Ana SayfaDünyaBrezilya’nın sağcı başkanı oğlunu ABD Büyükelçisi yapıyor: “İngilizcesi var”

Brezilya’nın sağcı başkanı oğlunu ABD Büyükelçisi yapıyor: “İngilizcesi var”

HABER MERKEZİ – Brezilya’nın aşırı sağcı devlet başkanı Bolsonaro, oğlunu ABD Büyükelçiliği görevine aday gösterdi. Oğlunun İngilizce bildiğini ve ABD Başkanı Trump’ın çocuklarıyla arkadaş olduğunu söyleyen Bolsonaro’yu muhalefet ‘adam kayırmacılık’ ile eleştiriyor.

Brezilya’nın aşırı sağcı devlet başkanı Jair Bolsonaro, oğlu Eduardo Bolsonaro’yu ülkesinin Washington Büyükelçiliği görevi için aday gösterdi.

ABD’ye oğul Bolsonaro için akreditasyon başvurusunda bulunulurken, Brezilya Dışişleri Bakanı Ernesto Araujo başvurularının olumlu sonuçlanacağından emin olduklarını dile getirdi.

Karara tepki veren muhalefet, Bolsonaro’ya adam kayırma suçlaması yöneltti.

Brezilya Yüksek Mahkemesi üyesi Marco Aurelio Mello da, anayasanın adam kayırmayı yasaklamasını gerekçe göstererek, kararın anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.

“Oğlum İngilizce biliyor ve Trump’ın çocuklarıyla arkadaş”

Babasının lideri olduğu Sosyal Liberal Parti’nin (PSL) üyesi ve milletvekili olan Eduardo Bolsonaro, aynı zamanda parlamentonun alt kanadının dış ilişkilerden sorumlu komisyonunun da başkanı.

Bolsonaro Şubat ayında, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski baş stratejisti Steve Bannon tarafından, Brüksel merkezli sağ popülist “Hareket” (The Movement) grubunun Güney Amerika liderliğine atanmıştı.

35 yaşını birkaç hafta önce dolduran Bolsonaro, ülkenin büyükelçisi olmak için hukuki bir gereklilik olan yaş koşulunu da sağlamış oldu.

Jair Bolsonaro, iki hafta önce, beş çocuğunun ortancası olan Eduardo Bolsonaro’yu Washington görevi için düşündüğünü söylemişti.

Bolsonaro, oğlunun İngilizce bildiğini ve Trump’ın çocuklarıyla arkadaş olduğunu söylemişti.

“Tropik Trump”

Kendisine “Tropik Trump” ve “Brezilya’nın Trump’ı” sıfatları yakıştırılan Jair Bolsonaro, 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana ülkenin devlet başkanı.


Bu haberi DW Türkçe’den aldık.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Deyrulzafaran Manastırı bahçesinde yangın: Yüzlerce zaytin ağacı zarar gördü
Sonraki Haber
Düzce'deki sel: Bakanlık, valilik ve belediyeler hakkında suç duyurusu