Ana SayfaÇalışma YaşamıCargill işçileri işe iade davasını kazandı

Cargill işçileri işe iade davasını kazandı

HABER MERKEZİ – Bursa’daki Cargill fabrikasında işlerinden çıkarılan Tek Gıda-İş üyesi 14 işçinin başlattığı eylemin 449’uncu gününde, işçiler işe iade davasını kazandı.

Bursa’da kurulu Cargill fabrikasında çalışan Tek Gıda-İş üyesi 14 işçi, şekere uygulanan kota gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

İşten asıl çıkarılma sebeplerinin sendikaya üye olmaları olduğunu söyleyen işçilerin fabrika önünde başlattıkları eylem ise 449’uncu güne ulaştı.

14 işçinin açtığı işe iade davası ise işçiler lehine sonuçlandı.

İşvereni kanunlara uymaya çağıran işçiler, işe iade edilmemeleri durumunda şirketin genel merkezi önünde direnişlerini sürdüreceğini vurguladı.

Evrensel’den Vedat Yalvaç’ın haberine göre sendikalı olarak işe geri dönmek için 449 gündür direnişte olan Cargill işçilerinin açtığı işe iade ve sendikal tazminat davasının karar duruşması bugün Bursa Orhangazi Adliyesi’nde yapıldı.

Bilirkişi heyeti, işten çıkarmaların ekonomik daralma sebebiyle değil sendikal örgütlenme nedeniyle yaşandığını tespit etti. Böylelikle işçiler işe iade davasını kazanmış oldu.

Tek Gıda-İş Sendikası Uzmanı Suat Karlıkaya, bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Cargill mücadelesi artık yeni bir safhaya evriliyor. Cargill işvereninin 20 günlük bir süresi var. Bu 20 günde Cargill yönetiminin bu hatadan vazgeçmesini ve arkadaşlarımızın o fabrikaya işbaşı yaptırılmalarını talep ediyoruz.
“Cargill yönetimi, kararı temyize götürmek gibi ya da ‘biz yalnızca paraları ödeyeceğiz’ gibi bir tutum içerisine girerse herkes bilsin ki biz o İstanbul’a geleceğiz ve Cargill genel merkezinin önünde yatacağız.
“Buradan yetkililere de seslenmek istiyorum; bize gelip de ‘burada yapamazsınız, edemezsiniz’ demeyin. Gidecekseniz Cargill işverenine gidin, bu sorunu çözsünler. Biz suçsuzuz, biz masumuz. Anayasal hakkımızı kullandık ve bu hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.
“Biz işçi sınıfına bir yol çiziyoruz. Bu yoldan vazgeçemeyeceğimizi de dünya aleme ilan ediyoruz.”



Önceki Haber
Doğu Akdeniz gerilimi artıyor: AB'den Türkiye'ye yeni uyarı, Ankara'dan tepki
Sonraki Haber
Yunanistan'da fırtına: İkisi çocuk altı kişi hayatını kaybetti