Ana SayfaGüncelCHP’li Şeker’den Diyadin’deki saldırıya tepki, Meclis’e çağrı

CHP’li Şeker’den Diyadin’deki saldırıya tepki, Meclis’e çağrı

HABER MERKEZİ – Diyadin Belediyesi’nin eşbaşkanlarının polis saldırısına maruz bırakılmasına tepki gösteren CHP’li vekil Ali Şeker, “Meclis’i de Kürt sorununun çözümü konusunda üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum” dedi.

HDP, Ağrı’da Diyadin Belediyesi’nin eşbaşkanlarına dönük polis saldırısının tüm yönleriyle araştırılması, sorumlu polis ve amirlerinin tespit edilmesi için gerekli incelemelerin yapılması amacıyla Meclis araştırması önergesini Genel Kurul’a sundu.

Önerge üzerine söz alan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, 50-60 kadar polisin Belediye Eşbaşkanları Betül Yaşar ve Evren Demir’e saldırdığını söyledi ve polis şiddetini şu şekilde anlattı:

“Polisler belediye eşbaşkanlarımızı ve çalışanlarını darp ediyorlar. Belediye eşbaşkanımız Evren Demir ve o çalışan arkadaşımızı ters kelepçeyle yerlere yatırıp üzerlerine basıyorlar, darp ediyorlar, bu şekilde gözaltına alıyorlar.
“Olay bu şekilde cereyan ederken halk toplanıyor, polis memurları aynı zamanda belediyenin bahçesini de işgal ediyorlar ve halka dönük olarak ‘Kafalarına sıkın, gereğini yapın’ şeklinde tehditlerde bulunuyorlar.
“Belediye Eşbaşkanımız Betül Yaşar’ın elini kırdılar, elini. Bakın, Kürtler size el uzatıyor, el. Kürtler size barış elini uzatıyor, siz Kürt’ün elini kolundan koparıyorsunuz, kolundan kırıyorsunuz. Buna hakkınız yok.”

CHP’li Şeker’den tepki ve çağrı

Mezoptamya Ajansı’nın haberine göre Genel Kurul’da söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de Diyadin’deki saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kürt sorununun çözümü konusunda Meclis’in görev alması gerektiğini belirten Şeker’in açıklamaları şöyle:

“Daha öncesinde ‘millî irade’ diyerek iktidara gelenler, yüzde 70 alan varken yüzde 20 alana mazbata verdiler; beğendiği kişi kazanmayınca beğenmediğinin mazbatasını vermediler.
“‘KHK’liler aday olabilir ama seçimi kazandığı takdirde mazbatayı vermem’ dediler; mazbatayı verdiklerinin de dün Diyadin’de ellerini kollarını bağladılar. Bu ellerini kollarını bağlayan anlayış ANAP zamanında vardı, Anavatan Partisi zamanında vardı.
“‘Siz belediye başkanlarını seçerseniz biz elini kolunu bağlar iş yaptırmayız’ demişlerdi ve o anlayışı merkezî idareden bu millet gönderdi. O anlayış Türkiye siyasetinden silindi.
“Kendi ülkesinde kendi belediyesine sanki bir yabancı ülkeye geçermiş gibi geçirilmek bu ülkenin hak ettiği bir uygulama değil. Bu bölücü anlayışa bir an önce son verin.
“Meclis’i de Kürt sorununun çözümü konusunda üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Bu ülke daha fazla kanamasın, bu ülke evlatlarını daha çok kaybetmesin.”

Meclis Genel Kurulu’nda oylamaya sunulan HDP’nin önergesi ise reddedildi.


HDP’li eşbaşkanlara belediye binası içinde polis saldırısı

Previous post
Erdoğan'dan 'kadın üniversitesi' sinyali
Next post
Libya'da göçmen merkezine saldırı: En az 44 kişi yaşamını yitirdi