Ana SayfaGüncelÇorlu tren katliamı davası: Mahkeme heyeti duruşmadan çekildi

Çorlu tren katliamı davası: Mahkeme heyeti duruşmadan çekildi

HABER MERKEZİ – 25 kişinin yaşamı yitirdiği Çorlu’daki tren katliamına ilişkin açılan davanın ilk duruşması mahkeme heyetinin duruşmadan çekilmesi üzerine duruşma sona erdi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz’da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Katliamın ardından açılan davanın ilk duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Dört TCDD çalışanının “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması öncesi kazada yakınlarını kaybedenler ile avukatları Çorlu Adliyesi’ne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş, polis tarafından engellenmek istendi. Bu sırada açıklama yapan kazada oğlu Arda Sel’i kaybeden Mısra Sel, “Bizi mi koruyorlar bu binadakileri mi koruyorlar” dedi.

Adalet aradıklarını vurgulayan Sel, “Hiçbir polis bizi itip kakamaz” dedi.

Aile ve avukatlar darp edildi

Açıklamanın ardından aralarında aile, avukatlar, HDP ve CHP milletvekillerinin de olduğu kitle duruşmaya katılmak üzere adliyeye girdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, mahkeme salonunun küçük olması nedeniyle ailelerinin bir kısmının içeri alınmadığını aktardı.

Duruşma salonunun kapılarının içeriden kitlendiği belirtilen paylaşımda, içerideki aile ve avukatların dışarı çıkmasına, dışarıdakilerin de içeri girmesine izin verilmediği kaydedildi.

ÇHD, içeri girmeye çalışan aile ve avukatların darp edildiğini bildirerek, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Mahkeme heyeti duruşmadan çekildi

Mahkeme heyetinin duruşma öncesinde yaşanan saldırılar ile alakalı “heyetimizin talimatı ile yapıldığı iddia ediliyor” diyerek dosyadan çekilme kararı verdiği aktarıldı.

Duruşmaya son verilerek dosya, mahkeme heyetinin çekilme kararının değerlendirilmesi için Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.