Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanlığı’nın ’15 Temmuz’ raporundan: ‘KCK davaları’ kumpas olarak tanımlandı

Cumhurbaşkanlığı’nın ’15 Temmuz’ raporundan: ‘KCK davaları’ kumpas olarak tanımlandı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayınlanan 42 sayfalık “10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve Fettullahçı terör örgütü” adlı raporda, Kürt siyasetçi, hukukçu ve gazetecilerin yargılandığı “KCK davaları”, “Kumpas Davası” olarak tanımlandı.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla 42 sayfalık bir rapor hazırlandı.

10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve Fettullahçı terör örgütü” ismiyle hazırlanan raporda, 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski MİT mensuplarının ifadeye çağrılması “FETÖ mensubu yapıların” seçilmiş iradeye karşı açıktan yaptıkları ilk “yasa dışı hamle” olarak tanımlandı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı raporda, “Bu hadise FETÖ’nün devlet içine, çoğu zaman illegal yollarla sızmış mensuplarının bir vesayet rejimi kurarak, seçilmiş hükûmeti hedef almasının en görünür eylemi olacaktı. Bu operasyon ile FETÖ hem Kürt meselesinde çözümü sabote etmeyi, hem de hâkim olamadığı MİT’i ele geçirmeyi hedefliyordu” ifadelerine yer veriliyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın raporunda, gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklandığı Oda TV davası için ise “Muhalifleri susturma” değerlendirmesi yapılırken, Hrant Dink cinayeti için de “ordudaki tasfiye sürecini yönlendirme” deniliyor.

Diğer yandan raporun “Kumpas davaları” isimli bölümünde Ergenekon, Balyoz, KCK, Selam-Tevhid, Tahşiye, Askerî Casusluk davaları var.

Söz konusu davalar için “Bu davalarda sahte delil ve kurgu mahkemeler ile rakiplerini tasfiye ettiği ortaya çıktı” ifadeleri yer alıyor.

 

‘KCK davaları’ sürüyor

“Kumpas davası” olarak gösterilen ‘KCK davaları’nda yargılamalar ise aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Avukatların “Bu davaların düşmesi gerekir” değerlendirmelerine rağmen “Diyarbakır KCK Ana Davası” olarak bilinen Kürt siyasetçilerin yargılandığı dava başta olmak üzere birçok davada yüzlerce yıllık cezalar verilerek onanmış durumda.

“İstanbul KCK Ana Davası”, “KCK Basın Davası”, “KCK Avukatlar Davası”, “KCK Önderlik Komitesi Davası” gibi Kürt siyasetçi, hukukçu, gazetecilerin yargılandığı davalar da sürüyor.

Raporda “Kumpas davaları” olarak tanımlanan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarında ise beraat kararları verilerek davalar düşürüldü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Munzur Festivali'nin programı açıklandı
Sonraki Haber
İki şirketin 'kapışması': Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı, HBO önde